*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Sunday, October 25, 2009

Romantic Things

Romantic Things You Can Do To Your Boyfriend/Girlfriend

~Hold hands~

(I wanna hold your hands.. I wanna hold your hands...La la la la ..
Ishh.. nape tangan u montok sangat.huhu.jangan marah ya)

~Walk in the rain~
(hmm..yang ni kena fikir dulu neyh. nanti tak pasal-pasal lak demam.
tapi kita pernah je kan meredah hujan bersama.sebabnye..tak bawa payung.huhu)

~Buy gifts for each other~
(In this box ada macam-macam hadiah from him..tQ sayang. I really appreciate it)

~Roses~

(he made this flower taw. superla terharu giler.eventho it's not a real rose..but effort dia untuk buat bunga ni memang wat I speechless.susah taw nak wat bunga neyh. I sendiri pun tak taw nak buat. tQ so much sayang. I love you so much!!)

 ~Find out their favorite cologne/perfume and wear it every time you’re together~

(from me n from him)

 ~Go for a long walk down the beach at midnight~

(nama pun waktu malam..so gambar tak berapa clear sangat la. ni kat Teluk Chempedak. tempat selalu lepak. yang paling bes lepak kat McD. angin dari pantai.. waaa.. sangat bes)

~Write poetry for each other~

(since I tak pandai nak tulis poem, so I just bought him this book. Poems yang ada sangat menarik n kata-katanye indah banget)

~Hugs are the universal medicine~
(setuju...hihi~~)

~Give random gifts of flowers/candy/poetry etc~
(yah..always bagi hadiah-hadiah camni: choc, cards, calendar, CD, shirt )






~Spend every second possible together~
(we'll try our best ait..
Since this is my last semester at UMP,
I harap sangat kita dapat spend masa bersama as much as we can)

 ~Look into each other’s eyes~

(everytime you look at me, I just melt away)

 ~Sing to each other~
(Lucky I'm in love with my bestfriend..
Lucky to have been where I have been..
Lucky to be coming home again..
ni lah lagu tema kita, kan sayang?
well, we always sing together walaupun suara kami sama-sama tak sedap..huhu)

 ~Take her to dinner and do the dinner for two deal~

(he took me to dinner at Crocodile Rocks. I dah lama nak pergi tapi tiba-tiba dia wat surprised, nak bawa I makan kat situ. Superla bes giler. tQ baby)

~Hold her hand, stare into her eyes, kiss her hand and then put it over your heart~
(always..)

~Dance together~
(remember at Borneo Rainforest.. we dance together eventho kita tak pandai menari..but it was a wonderful moment for me)

~Even if you are really busy doing something, go out of your way to call and say I love you~
(he always did that)

~Remember your dreams and tell her about them~
(kitarang selalu je share.. nak nak bile mimpi ngeri..mimpi hantu ke, bunuh-bunuh ke, kejar-kejar ke..
bile terjaga terus carik hp nak call him n dia akan calm me down)
~Tell each other your most sacred secrets/fears~
(he knows everything.. ;))

~Brush her hair out of her face for her~
(he always buat macamni. since my hair sepah-sepah kena tiup dek angin)

~Hang out with his/her friends~
(every thursday.. hang out bersama ke pasar malam.huhu)

~Take her to see a romantic movie and remember the parts she liked~
(banyak sangat muV yang kitarang tengok sampai tak ingat muV ape je yang romantic)

~Learn from each other and don’t make the same mistake twice~
(he taught me a lot.. kalau I buat salah, dia tak kan cepat melenting. He's super duper cool. Dia akan tanya dulu, n ayat last sekali, jangan buat lagi,okeh.it makes me luv him even more)

~Make sacrifices for each other~
(no need to mention.juz me n him je yang taw)

~Learn to say sweet things in foreign languages~
(Aishiteru-Japan, Wo Ai Nee-Mandarin, Sarang He Yo-Korean etc)


~Fall asleep on the phone with each other~
(yang ni bahaya.. silap hb boleh menimbulkan amarah..but he's very understanding)

~Never forget the kiss goodnight and always remember to say, “Sweet dreams."~
(so far we never miss to wish gudnite ait..hopefully, kita akan wat macamni sampai bila)

~Dedicate songs to them on the radio~
(sayang.. cepatla buat announcement kat hitz.. say that u love me so much..huhu)

~Put love notes in their pockets when they aren’t looking~
(good idea)

~Be Prince Charming to her parents~
(yang ni kena tanya mama n bapak dulu.. Prince charming ke?)

 ~Buy her a ring~
(wink)

 ~Watch the sunset together~
(bile nak tengok sunset sama-sama ni?)

 ~Cook for each other~
(hee.. yang ni kena tunggu I belajar masak dari mama dulu eh)

 ~Do cute things like write I love you in a note so that they have to look in a mirror to read it~
(macam bes..)

 ~Make excuses to call them every 5 minutes~
(ahaks.. kalau wrong timing..silap-silap boleh kena marah neyh)

2 comments:

tengku said...

buy her a ring (wink) --- ewaahhh mata $$ nampak..nanti suruh dia belikan satu utk aku gak.. hahaha

cook for each other --- emm sila belajar jenis2 ikan dahulu ye.. huwakaka

Live.Laugh.Love said...

1-hahaha... tapi xleh lawan $$ ko. ko yg ajar aku. you're my true tok guru.
2-baek..