*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Wednesday, November 25, 2009

Stress Gilak

Urgh!!! Stress giler dowh. Aku tak taw la kenapa sakit dadaku menyerang kembali. Sebab terlampau sejuk sangat ke (musim hujan kan sekarang.. dah rasa cam duduk kat cameron/genting highlands je). Ke sebab aku makan tak tentu hala semalam sampai menyebabkan angin. Ke sebab aku tidur (masa kat Pahang) tak berselimut.. Hanya tidur berselimutkan tuala dan memakai stoking (almaklumla..barang semua dah angkut balik). Ke sebab duduk dalam bus, aircond mak aii.. sejuk nak mampus sey.

Haih.. Dah lama tak sakit macam ni. Selalunya kalau aku sakit dada pun, sekejap je. After few minutes, then akan ok. But this time, lama giler. Since pagi buta until now.. tak baik-baik lagi. Stress ar camni. Nak bernafas pun susah. Kena nafas slow-slow. Kalau tarik nafas dalam-dalam, rasa jantung ni bagai nak tercabut. Bila dah sakit macam ni, rasa nak meradang pun ada.

Aku rasa takde sapa yang faham macam mana je sakit dada neyh(unless orang tu pernah alami). Yerla.. kalau tengok aku cam biasa je cuz still boleh makan, still boleh jalan-jalan kat laman, jemur baju, tengok kucing, basuh baju, tengok TV.. tapi sebenarnya aku tengah menahan sakit. Hanya aku yang tahu. Nak nak.. tengah aku sakit dada ni, time ni jugakla nak batuk. Lagi la rasa macam jantung aku ni kena tarik. Nak pergi jumpa doc pun aku rasa cam sia-sia.

Masa dulu bapak aku pernah bawa aku gi jumpa doktor.. ade ke patut doktor tu suspect aku ada leukemia (boleh saman doc ni. bagi statement palsu). Parents aku ape lagi, terkejut giler ar. Sape tak terkejut dengan statement macam tu. So dorang tak caya and terus bawa aku gi jumpa doc pakar lak. Bila doc tu buat check-up, test my blood, buat ECG, dia kata aku normal. Takde apa-apa. Last-last dia cakap maybe aku stress. Maybe fikir banyak.. So, dia suruh aku relax and rest kat rumah. And dia bagi tips.. kalau aku sakit dada, dia suruh tarik nafas perlahan-lahan. Kosongkan minda. Just relax..... (tapi tak menjadi untuk sakit dada yang kali ini). What should I do?? Dah letih sangat ni (tapi sempat lagi berblogging)

4 comments:

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

aku rasa kan.. mesti ade 'sesuatu' yang tak kena kat badan ko.. dah ahh ko asyik sakit dari kecik lagi.. mungkin ko kena wat MRI sume tuh.. hahahaha aku terpengaruh citer Grey's Anatomy nih

ape pun aku rasa better ko gi check kat pakar laa.. takpun kalau malas, ko try dulu kat homeopathy.. family aku ok je after try homeopathy.. menjadi laa..

Live.Laugh.Love said...

hish!ko ni wat menakutkn aku la.aku dh pnh gi pakar.doc dh pnh letak wayar2 yg berselirat kt dada aku.but then dia cakap aku normal.xde ape yg pelik.tapi jap lg ni aku nk gi klinik la.tgk macam mana.pastu gi ikea.adik aku sebok nk g ikea.watpe tah

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

kampung tol adik ko tuh.. hahahahaha..ikea n ikano termasuk curve tuh macam kedai runcit aku je.. hahahaha..

Live.Laugh.Love said...

hahaha..ye ar..dkt kalau ko nk gi.kalau aku gi, kena lalu 2tol.so sgtla jakun. ko taw adik aku nk gi sana sbb nk beli napkin yg warna warni(dia nk wat origami tisu).xde keje tul