*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Tuesday, October 25, 2011

Pepper Lunch, Sunway Pyramid & Big Bad Wolf Book Sale, MAEPS

Dah lama tak jumpa dengan my sayam and her husband ni. Aku memang dok teringat kat dia before this and tah camne, tiba-tiba malam sebelum kitarang keluar, dia text aku ajak aku teman dia gi beli barang make up kat Etude House, Sunway Pyramid. Cam tau-tau je. Tapi dalam hati aku bermonolog, dah kenapa kawan aku yang sorang ni? Buang tebiat ke ape? Oh okay.. Pembawakan budak. Haruslah faham. Hehehe. Yerla... Setau aku dia la yang paling jarang pakai make-up except ada function atau bila bersama dengan aku. Ni tiba-tiba ajak gi beli barang make-up. Mau tak musykil aku.

So on 15 October 2011, off we went to Sunway Pyramid. Sampai je terus cari Etude House yang berada kat tingkat paling atas sekali. Dah melabur duit kat situ, kitarang cari kedai makan sebab masing-masing dah lapar. Aku suggest la makan kat Pepper Lunch Restaurant since aku sendiri pun tak pernah try tapi nampak macam menarik je. Yang penting restoran ni HALAL.

Mula-mula ko kena order makanan kat kaunter and bayar dulu. Pastu nanti waiter/waitress akan anta makanan ko. Pastu dia akan tanya sama ada kita pernah makan kat situ atau baru 1st time. So kalau 1st time macam kitarang, waiter/waitress akan terangkan macam mana nak makan. So no worries :)

Berasap-asap lagi. Jom main masak-masak

Tak silap harga Chicken Pepper Rice ni RM14.80 kot
But I tell you, worth it sebab sedap..


Aku tak ingat my sayam-sayam ordered ape

Ni Chicken Pepper Rice tadi yang dah digaul sebati. Macam nasi goreng cina je kan

My sayam. Thanks to sugar dad for the 'pepper' lunch. Next time kita jumpa lagi ye

Malamnye, aku, my lil bro and my friend ke Big Bad Wolf Book Sale kat MAEPS. Actually aku tak tau pun  pasal books sale ni. Kawan aku yang bagitau. Masa masuk dalam Hall A tu, menggila jap aku. Nampak je buku kaler pink, terus aku rembat, eh boleh cenggitu?



Bila dah tapis-tapis, ni lah hasil tangkapan aku pada hari tu. Lesap RM50 untuk 7 buah buku. Eh worth it giler kan. Mak suke :)



2 comments:

SECRET IN THE HEART said...

Murahnya novel tu. Lepas makan, 'tangkap' novel. Memang terbaik.

*loue me* said...

hi secret. sangat murah novel2 tu..1 novel lbh kurang rm8 je.mmg syok hbs la.huhu