*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Friday, January 8, 2010

4 hari sekaligus

2nd day (05/01/10-Tuesday) aku praktikal.. Dah wat hal dah..
Masa aku dah balik, aku terlupa something. Mula-mula aku tak perasan pun. Sekali aku dapat msg dari Cah (trainee baru gak tapi dia masuk awal 1 week dari aku)..

"Eh aku lupa punch card la" - Cah

Alamak.. Aku pun sama. Masing-masing dah cuak. Aiseh.. Camne leh lupa ni. Aku memang tak ingat langsung. Hmm.. Nak tak nak.. Esokla settle benda tu.

The next day (06/01/10-Wednesday) aku datang.. Aku tanya kat Kak I (assistant Mr G)

"Kak! Saya lupa la nak punch card semalam. Camne eh?" - Aku
"Haa.. Camne leh lupa. Awak kena tulis awak balik pukul berapa semalam, then mintak sign dari bos" - Kak I

Alaa.. Nak jumpa bos/Mr G ni la malas. Ikut mood.. If mood baik,okla  tapi kalau mood dia swing, bahaya.. So kitarang pun dari pagi sampai la ke petang dok tengok mood Mr G. Hmm.. Macam tidak memberangsangkan. Tapi nak tak nak.. Before balik kitarang terpaksa mengadap dia jugak.

"Bos! Semalam saya lupa punch card masa nak balik" - Cah
"Aah. Saya pun sama" - Aku
"Macam mana korang leh lupa ni. Aku punch korang baru taw" - Mr G

Haih.. Ni yang lemah ni. Awal-awal lagi dah kena sound. Nasib baikla dia tak membebel sangat. Cuma dia ingatkan supaya kitarang jangan buat lagi. Lepas Mr G dah sign Cah nye card, dia terus balik. Tinggal lah aku kat situ sebab aku nak minta sign card dengan surat lapor diri. Before dia nak sign tu, dia interview aku macam-macam tapi paling tak boleh blah..

"Ko bila nak kawen?" -  Mr G
"30" - Aku (dengan confident aku menjawab)
"Eh! Tak elok kawen lambat-lambat. Nanti dapat anak lambat. Tak elok taw" - Mr G

Wah! Concern tul. Tapi aku malas nak menjawab. Nanti banyak lak dia tanya. Aku cuma senyum je. Then dia sibuk nak taw umur bf aku berapa.. Dia siap bagitaw lagi yang umur dia 45. Tua 20 tahun dari aku. Motif bagitau umur dia, tidak dapat dikesan ye.

Hari keempat (07/01/10-Thursday) aku praktikal.. Tiada yang menarik except ada brader-brader yang hensem-hensem (muka dorang macam orang Hindustan/Pakistan). Dapatla cuci mata sikit. Selama ni mata kitarang asyik dijamu dengan muka mat Bangla and Indon.. But this time, muka hindustan/pakistan. Okla tu kan.

Kat belakang tu la brader-brader yang hensem lagi smart.. Tapi BF tetap di hati. Hehehe

Hari kelima (08/01/10-Friday) Tengah hari tadi aku dengan Cah jumpa our Project Director, Mr A. Sebelum ni semua cakap kena berjaga-jaga sikit dengan Mr A sebab dia garang (lagi garang dari Mr G ok). Tapi bila jumpa dia, takde la dia marah-marah ke apa. Cuma dia bagitau expectation dia and apa yang kitarang patut gain sepanjang 6 months ni. Memang bagus sangatla. At least kitarang nampak apa yang kitarang boleh buat, patut buat. Oh.. Tadi dalam pukul 4 pm, ada staff meeting. Kitarang masuk lambat sebab tak taw pun ada meeting. Mujur tak kena marah. Lagipun kitarang gi check material kat site. Bila masuk meeting ni, baru leh nampak macam mana dorang handle satu-satu projek. Banyak keje kena buat.. kena bagi perhatian. Bukan senang nak run project yang beratus juta ringgit ni. Another new experience... =)

p/s: Boyfriend balik KL mo jumpa aku. Yabedabedu. Happynye and terharu pun ada. Love you so much sayang

10 comments:

chepah said...

kah3..xleh blah dia nak punch ko reen... klo dia tiup ko je pon agak2 nyer dah tbalik kot..haha..jahat aku..guro je reen jgn mara..lme xbgurau ngn ko,rindu plak...
aku ketensionan LI disini..huhu

Live.Laugh.Love said...

wah!che pah dh tinggalkn komen utk aku..hehehe
hahaha..garang kan Mr G tu. tp garang dia tu xserious la..ada gak garang dia yg garang btl2(bile time dia moody)
aku pn rindu kt korang gk!!apsal ko tension?byk keje ke?staff kt sana ok x?

chepah said...

haha...sje testing blaja tigalkan komen..he3..
staf ok,sume enjoy,bos je kadg2 dtg angin dia sume xkne..pening gak ade 2 bos ni..belah dua badan,,tp sibaek ump byar gaji..haha..
keje byk r reen..kdg2 ade gak giveup...cmne la nk jdik engineer,penat rasa..asal weekend je keje aku tdo,tido dan tido..he3...aku igt baik jadik cikgu sekolah je..kol 2 dah balik keje..hik3

Live.Laugh.Love said...

hihi..pasni slalu la tinggalkn komen ye.ngeh3.
tu la..aku rasa biasala tu.nama pn bos kan.
aik?ump bayar gaji?cmne lak tu?
aku pn sama cm ko.tiba2 terpk nk jd lecturer ke.penat gak jd engineer ni.kena deal dgn ramai manusia.pulak tu..masing2 ada perangai masing2.aku perasan keje construction ni..asyikla marah2 je.aku ni lak fobia dgr org jerit2 maki2 ni.xsuka!

chepah said...

betul2....tp jdik pnsyarah balik kol 5 gak..
aku nk jadik cikgu,,balik kol 2 je...time ct sekolah aku pon ct..hehe..dasar pemalas betul..haha
tp xleh nk kata gak kan,mane tau rezeki mmg dah dibidang ni,,trima jela..nasib badan..hhuuhu..
hurmm...MPK bg elaun kat aku rm50 sebulan,..
UMP bgi rm4.15 sejam...

Live.Laugh.Love said...

at least xtension sgt..
just deal dgn student and bos
tp kalau engineer..ramai org kita nk hadap.dhla mcm2 kerenah.kat sini..asyikla dok bertekak je.tension aku
waa..bes giler..mo dkt RM1000 ko dpt 1 month kn

chepah said...

xla..dlm rm700 je..tp ko tau je la kdg duit skim pljr bkeje kan slalo masuk lambat....
harap2 xde mslh la...
hehhe...klo ko jdik lectrr jgn lupe bgtau aku eh..nak tau gk prsn anak murid ko ble ko ngajar diorg,..hehe...agak2 garang ke x eh..huhu...klo aku kompem dah cikgu yg garang..haha

Live.Laugh.Love said...

jgn kata ko..aku pn lmbt.let say bln januarynye gaji..tp bln february br masuk sbb kitarang kena kira berapa bilangan hari kitarang bekerja.mcm2 procedure la.xbes tul
hahah..mesti ko tawnye.FB kan ada.xyah ko tny anak murid aku..aku dh taw jwpn dorang.confirm garang.kita ni blh gangla.hahaha.

chepah said...

hahhaa..bab2 bagi duit mesti lambat..perabih duit laju..haha...
kte kan slalo sme je..huhu

Live.Laugh.Love said...

tu la psl..biasa la tu.huhu