*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Friday, February 26, 2010

Dilema Cinta

Ungu - Dilema Cinta
Seberapa salahkah diriku
Hingga kau sakiti aku begitu menusukku
Inikah caramu membalas
Aku yang selalu ada saat kau terluka

Seberapa hinanya diriku
Hingga kau ludahi semua yang ku beri untukmu
Tak ada satu pun perasaan yang mampu membuatku begitu terluka

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Telah ku coba segala cara
‘Tuk bahagiakan kamu
Merebut hatimu
Namun tak semudah yang ku bayangkan
Bila kau tak inginkan ku ‘tuk di sisimu

Tak pernah kurasakan sebelumnya
Menginginkan dirinya hingga ku tak kuasa
Meyakini hatiku bahwa ku mampu berlalu

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Lirik lagu ni betul-betul menyentuh hatiku. Setiap bait kata lagu ni betul-betul menusuk ke dalam jantungku & paru-paruku. Aiyook.. Dah datang dah mood jiwang. But seriously lagu ni best gilak la!! I loike!


Okay enough the jiwang mode.. Now aku nak citer tentang aku berada dalam dilema.. Tapi bukan dalam dilema percintaan ye. TIDAK! Aku setia pada boyfriend aku yang sorang tu. Cumanya.. Aku dalam dilema sama ada nak pergi majlis kahwin BFF aku or not. Dah nama pun BFF, memang sangat kurang ajaran+asam betul la kalau aku tak pergi. Once in a lifetime tu. Dahla dia tunang aku tak pergi. Apa punya kawan la kan. Tapi keadaan tidak mengizinkan masa tu.. So aku memang berharap agar aku boleh pergi masa dia kawen ni.. Tapi...

Okayh.. My BFF, Ida bakal berkahwin pada 13hb Mac (Saturday) ni di Kelantan.
Akad nikah pada 12 Mac (Friday) waktu malam.

Aku memang nak sangat pergi tapi masalahnya aku praktikal (Isnin-Sabtu). Praktikal ni mana boleh cuti sesuka hati. Lain la masa belajar dulu. Agak-agak malas nak gi kelas, boleh ponteng. Tapi ni praktikal duh. Kedengaran seperti aku ni amatla skempos. Oh tidak! Tapi mungkin ada sedikit la (Suka tul tersasar dari cerita sebenar). Argh! Aku dalam dilema

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Kau wat2 pengsan, pastu sure bos panic n kasi kau cuti... hehehehe

Live.Laugh.Love said...

muahaha..bagus gk idea ko tu.blh dipertimbangkn

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

mc tak boleh pasal on saturday ko dah ade kat KB.. emm cube tanya kat senior2 kat situ..

kalau aku dalam situasi ko, aku kena nilai dulu ahh.. kalau bos ko tuh memang jenis timbang rasa, mudah nak bagi perlepasan pada hari tak sepatutnye, memang aku terus terang cakap aku nak cuti..

tapi kalau dia sebaliknye, ko bleh msg dia kul 5pagi cakap ko sakit, x larat gi keje.. and kat rumah ko takde sape, nak anta ko g klinik utk ambik MC(kalau dia tanya asal x ambik mc laa..)

Live.Laugh.Love said...

aku pnh tny..dorang cakap bos ok je.cuma kena pandai tgk mood dia.kalau mood dia xbaik,mmg xde chance la.aku cm terpikir nk gtaw dia tp buatnya time tu mood dia xbaik,n aku minta cuti. n dia xkasi cuti..so kalau aku cuti sabtu tu jugak,confirm dia taw aku gi mana..aku cuti kenapa.so now im so confused

S.U.R.I.A. said...

kalo suria...sama ada mc...or ckp je ngn bos tu....cpt sngt2 emerngcny

Live.Laugh.Love said...

mc cm susah la pulak sbb nk kena jumpa doc.but now dh ada solution for this matter.hehehe