*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Friday, April 30, 2010

Make Over Hair Band Bunga Ros

Selain daripada hairband aku yang warna pink tu, aku ada la make over hairband yang lain. Yang ni memang giler senang. So, tengok gambar je la eh (pemalas betul aku ni kan)

 
Hairband ni aku beli kat kedai ape tah(OU). Tak silap RM5.00 
(Kalau aku taw, baik aku beli kat Chameleon je.. Murah. Yang ni mahal ;p)
Aku cuma lekatkan 2 kuntum bunga ros guna glue gun. Bunga ros tu aku cabut dari pengepit rambut aku yang dah rosak tapi korang boleh beli kat kedai bunga/jahit. Aku beli sepaket RM1.80. Ada banyak gakla bunga ros dalam sepaket tu.

Hah?! Glue gun?
Pada siapa yang tertanya-tanya apa tu glue gun..
Meh nak habaq ni


Haa.. ni lah gambar glue gun tu (Thanx to Google). Sejenis gam yang kuat jugakla. Selalu orang guna buat hantaran ke.. So korang boleh dapatkan glue gun ni kat kedai bunga/jahit la. Harga maybe less than RM10 kot. Jangan beli glue gun je.. Beli la sekali dengan glue nya(yang macam kat gambar atas ni. Bentuk macam lilin )

Psst.. pssstt..
Sebenarnya aku agak fobia nak guna glue gun ni sebab kulit jari aku pernah terkoyak sampai nampak isi disebabkan glue gun tu. Aku pun bongok.. Time glue tu tengah panas, aku terpegang dia. Mau tak terkoyak.. But this time terpaksa guna demi nak make over the accessories..

6 comments:

ayarasmin said...

reen..amek la gambar u with the hair band..mesti ala2 blair waldoft u..

*loue me* said...

hee~nnt i amik ya

laydee's issues ~ said...

hahaha i bli gle gun yg murah, nk buat door gifst wedding, jap lg kena electric shock 2kali ok. .haha

*loue me* said...

oo yeke? bahaya gak eh.. mujur yg i guna ni elok je. cuma i je yg careless

laydee's issues ~ said...

u jgn pegang muncung dia. .sbb i cuba nk tarik glue yg melekat kt muncung dia. .trus kena electric shock. .haha bengong ok bende tu !

*loue me* said...

oo..baek.i mmg xkn pegang muncung/glue tu kot (time panas la).dah serik kena aritu.smpi terkoyak isi jari i.besar gak.kena air,pedih giler2.