*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Tuesday, June 8, 2010

Mengawan?

Hari ni sangat-sangat mengantuk okeh (Sebenarnya tiap-tiap hari pun sama). Apa taknya.. Sejak beberapa hari ni kucing-kucing jantan semua dok attack kucing betina aku aka Tokio. So dorang memang memekak 24 jam la. Tension aku. 

Yang paling wat aku bengang.. Semalam. Time semua orang tengah sedap-sedap tido, kucing-kucing tu dok memekak kat luar. Rasa nak kua je dari rumah gi hambat dorang semua. Mujur dah tengah malam. Tak berani aku nak kua.

Mama aku cakap Tokio dah siap lari merata ceruk dah, cuba untuk selamatkan diri dari dinodai. Dia siap panjat atas tembok tepi tingkap, tembok kat tepi pagar, atas mesin basuh kat luar rumah, atas bangku, atas.. Eh kesimpulannya merata la dia panjat. Kesian aku tengok Tokio. Terlari-lari dia. Mesti dia letih. Bila aku bagi makanan kat Tokio, mata dia dok melilau tengok kucing jantan akan attack dia atau tak. Sian dia.. Makan pun tak senang. Kucing-kucing jantan ni pulak akan duduk senyap-senyap sambil mata dok eye-ing kat Tokio menunggu masa nak attack je. Siot!

Tapi kucing-kucing jantan ni punya kurang ajar, siap kepung dia lagi. Bengkek tul aku tengok. Dasar berhambakan nafsu serakah nye kucing.

Aku pun ape lagi.. Aku gi amik air, simbah kat kucing-kucing jantan yang gatal merenyam (Tapi setakat ni langsung tak kena mana-mana kucing pun. Pandai dorang ni lari. Cis!). 

Kira okeh la kan aku tak guna kekerasan. Contohnya baling batu kat dorang ke, baling guna selipar ke, sepak dorang ke. Ish! Walau sebengang mana pun, aku tak sampai ati nak wat camtu. Paling jahat pun setakat simbah air je la. Kira aku 'mandi'kan dorang la. Bukan ape.. Confirm dorang semua tu tak mandi kan. Kira aku wat keje amal la sikit dengan me'mandi'kan dorang. Hehehe

Aku kan, tak boleh tengok kalau orang wat naya kat kucing. Tah apa la dalam pemikiran dorang sampai dorang sanggup dera kucing. Padahal kucing tu bukannya taw berfikir pun. Binatang kot. Hish! Dah la.. Tak nak tulis.. Kang aku emo tak pasal-pasal

Oh btw, adakah sekarang musim kucing mengawan?

10 comments:

Tora Aman said...

ahaha..ye kot.hari tu masa sy tgk tv pun ada 2 ekor kucing selamba mengawan kat dpn sy.bila org jeling2 dia (curious kan) dia jeling balik.pastu ada satu2 tahap tu tiba2 yg kucing betina tu nk mengamuk.x faham dgn kucing ni.hehe

*loue me* said...

Tora: giler berani kucing u tu..sempoi2!kesian kat kucing betina kan.xpatut la kucing2 jantan ni.so unfair

WANIE said...

hehe. hot sungguh tokio.
sampai jadi rebutan ;)

*loue me* said...

wanie: she's very hot. walaupun umur dah 3 thn lebih tapi still jadi rebutan lagi. org kata masih bergetah.hahaha
tp kan.. mslhnya bila dah beranak tak taw nk jaga lak. tension tul

E K A said...

hahahha...kelakar la reen

key-one said...

euwwwwwwww.... tersayu bace... rindu kat kucen i tuhh.... ritu i p klinik haiwan ada org nak mandulkan kucen.... sian kucen tuhh dimandulkan...kucen betina jadi rebutan kucen jantan sbb ade stu bau pda kucen btina yg boleh buat kucen jantan tertarik.... kucen u mst de bau yg kuat smpi byk kucen jntan sukaa....hihi

Mizz_NuHa said...

tokio tu mcm kcing sy..atoy..asyik kna kejar ngan jantan.dah branak,xnk jg plak..papepun,hadapi la musim ngawan ni ngan jaya nyer..ngeh3

*loue me* said...

eka:betul eka..tension giler smpi tidur mlm pn terganggu

*loue me* said...

key-one:aiseh..sorry wat u tingat kt kucing u lak

oh.. kucing i pn pernah dimandulkan dulu.dia terpaksa dimandulkan sbb masa dia nk beranak,anak dia songsang(dh mcm org lak).pastu doc takut nyawa dia xpanjang, doc terpaksa tarik anak dia n lps tu mandulkan.tp now dia dah xde dah *sobs*

o macam tu eh?baru i tahu..patutla 2-3 arini i perasan ada satu bau kt tokio.tp i ingat sbb kucing jantan yg tinggalkan bau kat dia.

haih..cepatlah hbs musim mengawan..xnyenyak i nk tidur

*loue me* said...

mizz nuha:tu la..sian tgk dia.terlari sana..terlari sini.huhu..tima kasih :)