*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Wednesday, July 7, 2010

Aku Bukan Loser Lagi

Sambungan..

Lepas dari berjumpa dengan kawan aku, Ana.. Kitarang gerak ke I-City. Mula-mula nak gi Sunway Pyramid sebab adik aku nak tengok movie tapi tak jadi sebab masa mencemburui kitarang (Ayaaaaat... Tak boleh blah). So kitarang straight away ke I-City. 

Sebenarnya kan, bila aku tengok gambar orang kat facebook berlatar belakang kan I-City.. Aku rasa cam loser la pulak tak jejakkan kaki kat sana. Nama duk Selangor. I-City pun tak pernah pergi. So that's why la aku nak sangat ke I-City. At least kalau orang tanya.. 

"Pernah gi I-City tak?"
"Pernah!! Nak tengok gambar tak?" - Aku

Fuhhh.. Tak la rasa loser sangat kan. Hehe.. Dah dah.. Meraban lak aku.

Oh ya.. Nak masuk I-City ni kena bayar taw. My Nemo cakap dulu masa dia datang, tak kena bayar pun. Tapi takpe.. RM1 je per entry. Takyah kecoh-kecoh. Dah amik tiket, kitarang pun gi la cari parking. Seriously.. Parking dia agak scary la.. Masa kitarang sampai situ, tak nampak satu kereta pun. Tengok jam kat pergelangan tangan menunjukkan pukul 6 lebih. Mungkin masih awal lagi.. Tapi..

"Eh betul ke ni? Cam pelik je.." - Aku (mula berkepohci ala Joyah)
"Ishhh! I pun tak sure ar" - Nemo

Aiyoo.. Orang yang pernah datang sini pun rasa tak sure.. Ape citer?! Tapi kitarang wat pandai sendiri la. Tapi bila tengok keadaan yang cam pelik je, kitarang patah balik. Kebetulan ada van lalu situ.. My Nemo pun tanya la kat orang tu kat mana je entrance dia. Rupanya betul dah basement yang kitarang masuk tadi.. Cuma kena cari ramp tengah bla bla bla.. Pastu jumpa ar. 


Aku yang cam jakun giler.. Bila sampai kat I-City..

"Ooo.. Ni la I-City.. Fuiyoo! Ada banyak pokok lampu-lampu" - Aku
"Tunggu malam nanti baru cantik" - My Nemo

bersambung..

4 comments:

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

bf aku cakap dia nampak bf ko kat petrol station.. tapi bukan area damansara laa.. area klang ke mana tah.. dia nak tegur tapi macam tak seswai lak kot bf ko cakap,"sape u nih?? tak kenal pun".. alemakkk maluuu..

luvira said...

entry nih amat sensitip..sebab aku tak penah g i city..so dengan itu, secara tak langsung ko kata aku loser..waa...aku bukan loser, cume tak de masa je nak g...

*loue me* said...

Kura:tu la..bf aku ada cakap psl tu..fyi, dorang dua tu siap bercomment2 kat FB pasal bf ko nmpk bf aku..1 day we shoud hang out together aka double date la..

*loue me* said...

luvira: aiseh..aku xtujukan kt sapa2..aku cuma cakap aku yang loser bila aku xgi I-City.xpe2..aku phm je yg ko busy.hehehe