*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Friday, July 2, 2010

Bertemu Dengan Temanku, Ana

30 June 2010 (Wednesday)

Ari ni lak aku kua dengan my Nemo and adik aku. Ari ni ada banyak tempat nak gi. Mula-mula sekali teman my Nemo gi amik questionnaires for his FYP kat kawan aku, Ana. My Nemo and his friends minta tolong Ana pasal questionnaires dorang. Aku cakap kat My Nemo.. Jangan bagitau yang aku ikut sekali. Aku saja nak wat surprise kat kawan aku. Disebabkan kami saling merindu.. Haruslah aku wat surprise kat dia. Baru best. Hehehe

So, around 2+ pm, my Nemo sampai rumah aku. Dia lunch kat rumah aku arini. Bila dah semua kekenyangan, kitarang pun gerak la ke office kawan aku tu. Jauh giler eh office dia. Mujurla jalan tak jammed. Sampai office Ana around 4+pm.. Masa nak dekat sampai office Ana, my Nemo called kawan aku tu. Sekali dia terkeluar cakap,

"Ana.. Kita**.. Eh Saya dah nak kat sampai office Ana dah ni" - My Nemo

Bila My Nemo dah habis cakap dengan kawan aku tu, aku terus cakap..

"Aiseh! Camne ni.. Nape u cakap kitarang? Confirm Ana tau I datang gak" - Aku
"Tak kot. Kitarang tu mungkin kawan-kawan I ke. Jangan risau la" - My Nemo

Hurmm! Harap-harap la Ana tak perasan dengan apa yang my Nemo cakapkan tadi.

Bila dah sampai depan office Ana, my Nemo je yang kua. Aku yang duk kat dalam keta lak yang berdebar (tah pape.. huhu). Tapi aku dah tak boleh sabar lagi.. Jap-jap aku kua keta.. Jap-jap aku masuk keta. Cam kucing nak beranak je gayanya. Then bila aku kua, aku nampak Ana tengah jalan nak datang kat kereta. Aku terus..,

"Ana!!!" - Aku
"Kakak!! - Ana (nama manja aku di kalangan kawan-kawan aku adalah kakak. Tak bermaksud aku tua ye. Tidak sama sekali)

Kitarang terus bersalaman and berciuman pipi. Haih! Rindu giler kat kawan aku ni. Lama giler tak jumpa. Bila jumpa rasa terubat la sikit rindu tu. Kitarang sembang-sembang kejap.. Pastu Ana ajak gi minum. Kitarang ikutkan je la. Pas dah habis minum, kitarang anta Ana balik kat office dia balik.. Haih.. tak puas jumpa.. Sekejap je. Pasni tah bila boleh jumpa lagi. Masing-masing busy~

Makcik! Rindu kamu yang amat!

Dia ini seorang teman yang sangat-sangat baik
Susah senang, dia sentiasa ada
Dia seorang kawan yang amat menghargai kawan
Sekali kau kenal dia, kau tidak akan pernah menyesal punya kawan seperti dia
Percayalah..
I Loue You, Ana

bersambung...

6 comments:

luvira said...

owwhhh..seingat aku lar..aku yang mula2 panggil ko kakak kan??dorang nih tiru aku lar...

huh, aku sangat jeles..apesal tak surprise kat aku skali???

tak mo kawan ko lagi!!!!

Marya Hana . said...

bertuah ada kawan mcm tu .. :)

*loue me* said...

luvira:huhu..oo ko eh yg start dulu.hbs semua panggil aku kakak.xpasal2 aku lagi tua dr dorang (oh tidak)

ala..time tu kebetulan aku teman BF aku gi amik questionnaire dia kat ana.so aku wat surprise skali

eh..ko kena kawan gk dgn aku,hehehe

*loue me* said...

marya:yaa..bersyukur sgt ;)

luvira said...

memang lew aku panggil ko kakak..dah ko lagi tua dari aku..alih2 yang lain2 tuh meraban g ikut aku..haih, dah tak special dah nama tuh...


ye lar..kite kawan balik..nama aku eira..nama ko??

*loue me* said...

luvira:alaa.. tua setahun je kan.hehehe..ye cik eira..aku joyah.selamat berkawan