*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Sunday, July 11, 2010

Shoes Organizer

Aritu masa aku gi Ikea, aku ada ternampak shoes box. Cam cantik je sebab ianya ada plastic kat depan. So senang la kalau kita nak tengok kasut apa yang ada dalam kotak tu. Tapi bila tengok tang harga.. Hish! 4 kotak RM 49.90, terus hati berkata-kata.., "Membazir". Kalau beli, mesti kena beli banyak. Takkan nak beli 1 set je. Jadinya aku tengok jela kotak tu..
Camni la kotak kasut tu
Credit: Google

Bila duduk rumah dan tak tau nak buat ape.. (Almaklum jadi penganggur bertauliah ni.. Ada je benda yang aku nak buat). Aku ni memang spesis yang tak reti duk diam. Dalam kepala ni ada je benda yang terlintas atau terfikir nak buat.

Aritu aku duk punggah aku nye kotak-kotak kasut. 

"Hish! Buruknya kotak ni. Alangkah bagusnya ada kotak cam kat Ikea tu. Hurmm.. I must do something" - Aku

So bila aku gi Mydin aritu, aku dapatla beli wrapping paper berharga RM 0.50. Tempat lain mahal la.. Sekeping RM 1.20 or RM 1.50. Aku bukannya nak balut hadiah ke apa. Cuma kotak kasut je. Beli murah-murah sudah..

Balik je dari Mydin, terus aku amik pisau, celotape, pembaris dan gunting bersama dengan kotak kasut yang aku nak balut.

So hasilnya.. 

Tadaa!!

Untuk setiap kotak aku lekatkan nama & gambar kasut.
Nanti senang nak pilih =)

p/s: Setakat ni baru 5 kotak je aku balut. Perlahan-lahan aku akan balut. Kalau kotak kasut tu nampak buruk, baru aku balut

6 comments:

n i n a said...

rajinnnnnnnnnnnnnnya sis!

ciEk NiENa said...

hai kak reen.. saya da tukar link blog.. sila la singah yea..

http://bilasayamenjerit.blogspot.com/
tenkiu yea.. wif lurve, ciek niena :)

*loue me* said...

nina:ini namanya xde keje.huhuhu

*loue me* said...

ciek niena:orait..dh update dh

sayasukamerapu said...

u're really creative. i like. keep it up. suka suka..

*loue me* said...

sayasukamerapu:tQ2 :)