*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Thursday, August 26, 2010

Make Over Clogs

Lepas sahur.. Macam biasa aku mesti online kejap. Tapi hari ni lama sikit sebab aku nak gerak Nemo. So takut nanti aku yang tak terbangun, aku pun tunggu sampai pukul 8.30 pagi cuz dia ada kelas kul 9. Then bila dah gerak dia, niat di hati nak beradu la. Aku pun bergolek kat atas katil. Golek punya golek, mata tak nak tutup pulak. Puas punya bergolek, aku pun main freecell kat Herbee. Im kinda addicted with this game. Simple but still challenging

Then bila dah boring, dah tak tau nak buat ape, aku ni memang tak reti dok diam.. Dalam kepala dok memikir, "Apa aku nak buat ni eh?".. Last-last aku teringat kat my clogs. Aku sayang oo kasut tu tapi kesiannye clogs tu cam dah buruk. Semua ni gara-gara aku gi kenduri rumah sape tah. Padahal aku bukak kasut tu kejap je sebab aku nak masuk dalam rumah nak tengok pengantin. Then bila aku kua, tengok kasut aku dah ada kesan comot. Ingatkan bolehla hilang bila basuh tapi tak boleh. Siot je. Nak je aku marah sape yang buat onar kat kasut aku tu. Aku rasa mungkin ada orang main pijak or terpijak or mungkin jugak kuah kari ke, kuah dal ke tertumpah kat atas clogs tu. Jahatnye kamu..!! Oh Jahatnye kamu!! Tiba-tiba tingat lagu Stacy!

Then aku pun dapat idea untuk meng'make over' kasut tu. Aku pun terus bangun and gi kat rak kasut, cari my clogs. Bila dah jumpa aku pun ape lagi.. Terus meng'make over' dia la

Nampak stain yang berwarna coklat tu *sobs*

Aku pun amik gems warna putih (Gems ni boleh beli kat kedai jahit/kat mana yang ada jual la. Hehe) sebab nak suai padan dengan gems yang ada. Disebabkan materialnya adalah kain+kulit kot, so boleh la aku jahit. Kukuh sikit. Tak dela pakai nanti tertanggal. Plus, aku kan giler menjahit. Kalau boleh semua benda aku nak jahit. Tak main tampal-tampal ;p

Setelah lebih kurang 1jam dok menjahit gems kat clogs ni, ya ampun.. leceh+renyah giler kot. Berapa kali tercucuk jarum siap berdarah jari aku, akhirnya ini la hasil yang aku dapat

Puas hati la walaupun jarum tu dah lukakan jari aku

p/s: Ada sesiapa yang nak berkongsi idea? Boleh la share-share =)
Nemo gelak aku letak gambar kaki. Nak kata buruk ar tu. So dengan ini aku remove (Fine!)

8 comments:

S.U.R.I.A. said...

sngt lah kreatif my frenn ni....
uya ada wat gak..tapi guna manik tmpal..
means manik2 yg streka kt tudung kan..
tampal kat ksut....xstreka ar...
tapi bkr skit bg gam cair..n then...tmpal terus...santek juga

*loue me* said...

almaklum org xde keje
aah..bagus gk idea uya tu.xterfikir lak reen
tQ2 bagi cadangan.ingat nak touch up sikit lagi la clogs tu :)

laydee's issues ~ said...

SINCE U SUKA MENJAHIT KAN, BELAJAR LA MENJAHIT BJ KURUNG
NNT BLE BUAT BJ KURUNG FOR U N UR MUM :)

*loue me* said...

laydee's:mmg i tingin sgt nk belajar tp xtau kt mana.nk masuk kelas mahal la pulak.lgpn mesin jahit pn xde.but 1 day hopefully tercapai gk cita2 nk menjahit baju :)

Tora Aman said...

Wah,gigihnya u!Love your works =)
U pandai buat crochet x? ^^

*loue me* said...

Tora: Hee..tQ.oo..crochet i xpandai.cm susah je

S.U.R.I.A. said...

kalo reen nk bljr jahit manik..suria leh ajar....small matter yer...

*loue me* said...

uya:wah..ni sudah bagus.nk bljr!
stkt ni reen tau jahit manik piramid, manik tabur, jelujur.pasni blh la uya ajar lg teknik2 yg lain