*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Monday, March 28, 2011

Dah Akad Nikah Citer Pasal Kahwin Pulak

Memang entry-entry aku lepas ni hanya berkisar pasal wedding je.

This time wedding kawan aku, Aja. Aku kenal dengan Aja ni dah lama dah. Dari zaman poli sampaila zaman U. Lebih kurang 6 tahun kot. Dia kahwin pun dengan classmate kitarang masa zaman poli dulu. Kahwin gak dorang ni. "Bercinta sudah lama.. Berkasih dan bermesra..", nyanyi sikit.

11 March 2011 aritu, aku dengan Ana gerak gi Kuala Terengganu, Aja orang Ghanu. Kitarang naik bas pagi dan sampai sana dalam pukul 5-6 lebih kot, aku pun tak ingat tapi yang pasti lama giler oo. Then kitarang tunggu kawan kitarang datang sebab nak gi check in hotel. Bilik tu atas nama dia.

Lepas dah check in, kitarang rehat-rehat jap. Malam tu gi amik kawan kitarang yang lagi sorang, Awy kat stesen bas. Lebih kurang kul 8 lebih, kawan kitarang Zaim datang amik kitarang kat hotel untuk keluar makan. Pas makan, dia bawak kitarang jalan-jalan sekitar KT. Pastu Zaim bawa kitarang gi Masjid Kristal, aku memang tingin sangat nak datang sini. Selama ni asyik dengar orang cakap je.. Nak gak tengok dengan mata kepala sendiri. Pastu Zaim anta bawa kitarang ronda-ronda lagi before anta kitarang balik.

Masjid Kristal di waktu malam

Si selekeh

Esoknya, dalam kul 10 lebih, kitarang gi breakfast. Balik tu terus siap-siap untuk gi wedding and check out sekali. Kawan kitarang, Sha datang amik kitarang dengan kawan-kawan dia pergi rumah Aja. Sampai rumah Aja kul 12 lebih kot

Selebihnya.. Tengokla gambar-gambar di bawah

Aja, kamu sangat cantik pada hari itu.
Tahniah! Tahniah! Dan tahniah! Semoga kamu dengan Lan kekal sehingga ke akhir hayat

Walaupun sedih sebab aku 'hilang' seorang lagi kawan.. Tapi aku happy untuk dia jugak.
Pleasa Aja.. Jangan lost contact ya even ko dah jadi bini orang :(

Aja dan kembar dia, Sarah

Geng-geng yang masih available :)

Balik dari kenduri Aja, aku suruh kawan Sha drop aku kat bus station cuz aku nak gi Kelantan pulak, meronda sakan aku. Actually aku ada wedding lagi untuk dihadiri next week. So malas nak patah-patah balik ke KL. Aku stay kat rumah Umi aku di Kota Bharu for few days.

Unik sungguh bas ni. First time tengok, aku jakun.. Sekian


p/s: Umi aku ni adalah mak angkat aku dari aku kecik lagi
p/s: Aku still tunggu gambar-gambar dari kamera kawan aku

Bersambung...

8 comments:

eMMe said...

Assalam~ reen, syoknye gi jenjalan kat ganu, ade beli kopok leko utk saya tak? hehehee~

Marya Hana . said...

baju purple u tu menawan ah..
:) awww..

*loue me* said...

emme: wassalam emme.heee..best jugak walau sempat gi masjid kristal je.kopok lekor?blm sempat nk pos kt emme, dh selamat dalam perut reen dh.hehe

*loue me* said...

marya: huhu..tQ marya.actually baju tu hadiah dari kawan :)

chepah said...

ade special tourist guide...hahha
kompem kawan kita tu tsipu2 kan..
aku leh imagine dh....
korang ade mgusik diorg lg ke

*loue me* said...

chepah: huhu..tau xpe.siput kawan kita tu.mestila..siap aku suh dorang bergambar berdua. aku cakap camni, "Zaim..Ana nak amik gambar dengan ko". Padahal Ana xcakap pape pun.huhu

chepah said...

kah3.....mcm2.padai2 je yek.
mujo la k.ana tu dh phm dh...haha

*loue me* said...

chepah: hehe..siput 2 org tu bila aku suh bergambar berdua.hehe..mujurla ana layankan je kawan dia ni.hehe