*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Thursday, March 31, 2011

Her Big Day Part III

17 March 2011
Bila selesai aku di touch up, aku pun balik ke bilik aku. Time tu masa cam dah suntuk. Majlis start around 8.30pm. Rambut pun tak buat lagi. Stress kejap

Dah siap
Sempat lagi posing before pergi ke ballroom

Masa aku sampai di ballroom, ramai tetamu yang dah hadir. Aku just lepak-lepak kat luar je. Entah kenapa aku rasa berdebar gila-gila. Memang bukan aku yang nak kawin tapi tahla. Susah nak describe perasaan ni

Flower Girls
Mereka ni sangat-sangat becok okay

Dalam pukul 9 lebih barula tok kadi datang. Pengantin lelaki dan perempuan pun dah turun gak masa tu. Aku cuma standby kat tepi ballroom. Masa pengantin nak masuk dalam ballroom, aku jadi pengiring Mira. Oh masa ni sangat-sangat-sangat berdebar. Macam-macam bermain di fikiran. Janganlah aku tersadung baju sendiri. Janganlah aku terpeleot. Janganlah Mira terpeleot gak. Risau je terpijak kain ke apa. Mujur semua berjalan lancar. Pfuhhh..

Masa di atas stage menunggu majlis akad nikah dijalankan
Sayam, kau sangat-sangat cantik malam tu

Hantaran

Tok imam bertanya pada saksi sama ada sah atau pun tak

Alhamdulillah.. Dengan sekali lafaz Mira sah bergelar isteri

Orang cakap muka aku nervous.. Yeke?
Masa dah selesai akad nikah, semua perasaan bercampur baur. Gembira.. Sedih.. Tapi yang pasti aku memang happy for both of you.. Kau pun tau kan :)

Upacara membatalkan air sembahyang

 Bersambung...

10 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

ko nmpk cantik la

Anonymous said...

aku tauuuuuuuu aku cantik!!

chepah said...

mmg btol..bukn senang nk kawen ni, nk prepare kndri brg2 sgala..
penat+penin dibuatnye..
tp once dah settle sume ko akan lega seleganya..hehe..
mmg cantek + grand mjlis mira.. ;)
btw,wehhh iklan justin bbr tu xde button close ke?or xkuar kt lappy aku?mhalang utk bce entry atas n title...

*loue me* said...

faiz: ko asyik puji aku je..aku xde sen la nk bg

*loue me* said...

anon: yo lah..aku terpaksa akui

*loue me* said...

chepah: mesti berhabis byk bila nk kawen kan..haih..tah bila aku nk kawen cmni.ada sapa nk sponsor.hehe

oh ye?kt lappy aku ni ok je.xmengganggu pn.xde button close la pah

chepah said...

dia sje mgedik kat lapppy aku ni kot..hehe...lappy aku mmg tgh begog skrg ni....ni dh xde dh plak ikln tuh..
hehe nk tgu sponsor tu xtau la tp yang penting wat stkt mampu..yg penting kawin.tgu duit banyak jenuh la kita...hehhee...

*loue me* said...

chepah: saja la tu lappy ko nk gedik eh.skali skala pah..layankan je.heheh

huhu.tu la..kalau nk tunggu duit segunung pastu baru kawen, alamatnya xkawen2 la aku.insyaallah kalau ada rezeki :)

chepah said...

hehhee..tu la layankan jela lptop ni..marah kang lg dia majuk lg susah..
hahh,mmg dah tgu sebukit je..segunung kang lambt sgt..hihi
pepepon doa yg tbaik wat ko.

*loue me* said...

chepah:ahahha..lappy pn ada perasaan.btw, tQ pah :)