*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Wednesday, March 30, 2011

Her Big Day Part II

17 March 10
OMG!! Hari yang ditunggu telah tiba. Her big day!! Walau kawan aku yang nak kawin tapi aku pun nervous gak. Over kan

Pagi-pagi buta lagi dalam pukul 9 pagi, Mira dengan tunang dia datang amik aku kat rumah. Pastu terus gerak gi manicure & pedicure.


French Manicure

Dah siap mani & pedi untuk dia. Aku cuma buat nail buffing je. Tu pun dia belanja. tQ sayam

After that kitarang gi balik rumah dia untuk amik barang-barang cuz nak check in hotel pulak. Dalam tengah hari nak buat rehearsel and nak tengok macam mana preparation di ballroom.

Actually table ni ada isu pada mula-mulanya tapi akhirnya dapat gak diselesaikan. Selalunya kita tengok wedding or apa-apa event, nampak cam okay je.. Tapi disebalik tu.. Hanya mereka yang terlibat saja yang tahu. Kahwin bukanlah sesuatu yang mudah. Bila tengok kawan aku terkejar sana terkejar sini, baru ku tahu.. Susah rupanya. Banyak benda nak kena fikir

Masa time rehearsel
Yang kat depan tu adalah flower girls

Dalam kul 6 lebih, Mira dah start kena make up dah. Kitarang ni pun dah kena bersiap-siap gak. Tamo nanti terlambat. Bila aku dah settle touch up sikit-sikit, aku gi jenguk Mira kat bilik dia. Tu pun Kak Inde suruh aku gi teman Mira. Padahal aku tak habis bersiap lagi. Sampai sana bukan Mira je kena di make over.. Muka aku ni pun di touch up gak. Siap pakai bulu mata palsu lagi, tak pernah seumur hidup aku pakai benda palsu-palsu ni

Sedang di make over

Sempat lagi aku snap bilik pengantin dia

Dengan bilik mandi sekali

And her wedding dress

Bersambung...

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

nice ar bilik tido tu, rasa nak lompat

*loue me* said...

kahwin nnt buat kt hotel ye.confirm dpt bilik cntik mcm tu

McCat said...

aiyoo beshnya wat kat hotel...tp involved enormous budjet..mak x mampu nokss

*loue me* said...

mccat: tu la..bila buat kt hotel automatik nmpk grand je..mak pn xmampu nokss..huhu