*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Wednesday, March 2, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa Premiere Screening

Actually benda ni tak dirancang pun.. Masa aku tengah sembang-sembang dengan Ana, tiba-tiba dia offer aku, "Eh kak! Ko nak tengok tak Hikayat Merong Mahawangsa? Aku ada 2 tiket free"

"Hah! Yeke? Boleh jugak" - Aku

Pucuk dicita ulam mendatang

Rupanya kawan aku, Ana one of ten lucky winners to be invited to Royal Screening and Meet- The- Cast Party of Hikayat Merong Mahawangsa. So I guess, Im the lucky person la. Hehehe

Mula-mula ingat nak ajak Nemo tapi mana boleh cuz dia kerja. So aku pun ajak my friend, Duffy, bukan Dafi AF5 ye. Ni Duffy biasa-biasa je. Hehehe

Meet- The Cast-Party
Time : 6.00PM- 8.00PM
Date : 25th Feb 2011 (Friday)
Venue : Laundry, The Curve

And continue to Hikayat Merong Mahawangsa Premiere Screening
Time : 8.00PM
Date : 25th Feb 2011 (Friday)
Venue : Cathay Cineplex e@Curve

Supposed event tu start at 6pm but then my friend datang around 6+. Jalan jammed katanya. Tapi tak kisahla kalau tak dapat join Meet The Cast Party. Dapat tengok movie tu pun dah cukup bagus. Masa kitarang on the way to Cineleisure Damansara, mak aih jammed giler-giler. Kereta semua terkedek-kedek je. Almaklum orang baru habis kerja.

But then we managed to arrive around 8+. Dah mengalahkan artis je. Artis pun tak lambat macam kitarang. Masa kitarang sampai, kitarang cam pelik gak, apsal every floor ada red carpet. Betul-betul gempak dorang nak launch citer ni. Tiba-tiba rasa cam artis yang datang nak amik anugerah, hahaha over!

Bila kitarang sampai kat Cathay and nak redeem the ticket, sekali staff Celcom suruh kitarang turun pergi kat The Laundry cuz tiket kitarang hanya boleh redeem kat situ.

So kitarang pun bergegas la ke The Laundry cuz supposed tayangan tu pukul 8pm. Masa tengah turun escalator, nampak cam ada perarakan kat bawah. Tapi disebabkan kitarang kelam kabut nak gi redeem the ticket, tak dapat nak ushar sangat sape je yang tengah masuk dalam Cineleisure tu. Tapi aku ada nampak Edry KRU and my friend nampak Norman KRU, dorang kan penerbit cerita ni. Eh mana Yusry?

Bila sampai kat The Laundry, staff Celcom bagi tiket kat kitarang and suruh kitarang enjoy the food dulu. Rupanya movie tu start at 9pm. Wah wah! Dapat makan free gitu. Apalagi, kitarang pun terus masuk ke dalam and amik makanan. Masa tengah dok amik makanan, my friend cakap, "Behind you".

Aku pun pusingla. Oh Sharifah Amani. And when I turned around, Oh ada pelakon-lelaki-yang-kitarang-tak-tahu-nama-tapi-familiar-dengan-muka tengah makan jugak.

Dekat pukul 9malam, baru nampak pelakon-pelakon HMM such as Stephen Rahman-Hughes, Umie Aida, Jehan Miskin etc, tu je yang aku kenal.

Pas daripada tu, kitarang pun gerak ke Cathay. Ada 3 hall yang tayangkan citer ni. Aku kat Hall 9, yang aku rasa para media ada dalam hall ni cuz masing-masing bawa DSLR yang gabak-gabak

Oh bout Hikayat Merong Mahawangsa.. Mula-mula cerita ni start dengan babak-babak berbahasa English yang membuatkan aku fikir, "Eh! Ni citer Melayu ke citer English?". Serious aku rasa cam filem luar negara. Bila dah lama-lama, baru nampak pelakon negara kita.

Well, citer ni penuh dengan aksi dan juga gelak ketawa. For me, everyone should watch this movie. Walaupun ada la part-part yang macam nak tiru filem Pirates of Carribean, part yang buat ko menguap cuz bercakap bahasa zaman dulu kala, part cam fake sikit tapi tu semua boleh dimaafkan. So far mana pernah filem industri kita keluarkan cerita yang macam ni. Kalau ko tengok sendiri, confirm ko ada satu perasaan, 'Malaysia boleh'.

Masa dah habis tayangan, kitarang berasak-asak untuk keluar. Masa nak turun escalator, nampak ada orang tengah bergambar dengan Jehan Miskin.

"Eh pakwe ko yang mati tadi" - My friend( Jehan mati dalam citer HMM tu)
"Nak ke? Gi ar. Aku amik" - Aku

My friend pun panggil la Jehan untuk bergambar, yang masa tu dia cam nak blah dah je. After dah snap gambar kawan aku, aku pun mestila teringin gak. Aku pun rapatla kat Jehan.. Tiba-tiba dia grab my waist. OMG!! OMG!! Pengsan jap. Im so closed to him at that time, time ni ketiak dia tak basah Mira.

Oh Abang Jehan

But then masa kawan aku nak snap, tiba-tiba handphone aku hang cuz ada msg masuk. Macam mang tak?! Time tu rasa nak hempuk je sapa yang msg aku. Aku pun amik handphone aku and exit the msg. Baru nak gi balik kat Jehan, memang harapan ar sebab berderet orang dok berebut nak amik gambar dengan dia. Takkan la dia nak tunggu aku lak kan. At last, aku tak amik gambar dengan dia cuz dia pun cam dah tak sabar nak blah

Mira berkata, "Makcik! Sila pergi gym"
(Tiba-tiba)

Makcik-makcik ni la yang membuatkan aku tak dapat bergambar dengan bukan hero pojaanku

Kawan aku lak, "Sorry!"
"Takpe.. Takpe" - Aku, cuba untuk cool

After few seconds, "Sorry. Aku ada gambar dengan Jehan. At least ada bukti gak ar"
 
Keji kan dia. Saja bikin aku panasss. Duffy!! Ko jahat!!

"Aku ingat aku nak delete ar gambar ko tadi. Muahahahha" - Aku
"Alaaaa.. Okay.. Okay. Sorry" - Duffy, sambil dok gelak-gelak

Dem!! Aku rasa loser giler sebab hanya mampu bergambar dengan my friend ni je.
Argh!! Benci si pengirim SMS :((

Top: Cotton On Long Denim Shirt
Bottom: Scarlet Jeans in Dark Blue
Accessories: Unbranded Brown Belt, Leopard Ring
Bag: Leopard Clutch
Shoes: Vincci Wedges

But yeah. I had a great time!! tQ so much Ana cuz bagi tiket ni kat aku. We're really enjoyed!!
 
p/s: No wonder Royal Screening. Rupanya ada Sultan yang datang tengok. And no wonder jugak para artis lelaki pakai baju batik

8 comments:

Marya Hana . said...

ohh.mase wacana HMM kat Uitm hari tu i dapat jmpe yusry.. kehkeh. and tahu proses pembikinan.. :)
lagi best sekarang die lecturer fakulti i..

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

cantik je ko.. tapi sila ambik lemak dari dari makcik dalam gambar tu sikit..

euuuwww jehan!! ketiak dia ada bau tak? kau nak jumpe dia sangat kau mai tunggu kat park taman tun.. kadang2 dia ada duk buat push up tak pakai baju.. koya!!

ehh natam tul! dia pegang pinggang ko?? kenapa dia tak pegang pun pinggang makcik gemok tuh? oooo mungkin sebab makcik tuh ade lemak je.. pinggang lari.. kihkihkih ko ni mulut jahat ahh reen!!

::FAIZ FARISH:: said...

cantik la ko.... suka tgk... hehe...

*loue me* said...

marya:bestnye u..asyikla dpt jumpa artis kan.cmni nk amik course u la pulak.heheh

*loue me* said...

kura:auwww..tima kasih.ala..makcik tu dekut.xnk kasi lemak dia kt aku.tp aku pn cam geli je tgk lemak2 dia.

alaa..aku xsempat nk tilik ar sama ada ketiak dia ada bau ke x.tergamam jap dia pegang pinggang aku.hahhahaha

ah xkoser aku.ko ingat aku minat sgt?

geli oo masa dia pegang pinggang aku.aku kn penggeli.dia xpegang pinggang makcik tu sbb xsanggup mak nyah.hehehe

*loue me* said...

faiz: semacam je puji.pelik lak aku.tp pape pn, thanks.hahaha

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

Ehh jap.. Ko ade pinggang ke? Bukan patut cakap jehan pegang tulang atas sikit dari tulang punggung ko.. Ngahahahah

*loue me* said...

kura:sempat lg nk menambah komen.ko mmg kurang asam