*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Tuesday, March 8, 2011

Selamat Hari Jadi Yang Ke 1 Bulan

Padahal aku nak buat entry pasal benda lain tapi entry ni sangat penting bagi kucing kesayanganku

08 March 2011
Well, hari ni 1st monthsary untuk anak-anak Makcik Tokio. Kejap je dah sebulan rupanya 2 ekor tu. Sekarang dorang sangat lasak. Asyik meragas tak tentu hala


Oh ya.. Anak-anak Makcik Tokio dah ada nama dah. Meh aku kenalkan

***************************************************
Name: Tyger
Gender: Female
Mama aku yang start panggil dulu sebab corak badannya macam tiger. Perangai pun ada ala-ala tiger sikit. Suka sangat menggigit dan buas


Tengok si Tyger nak panjat kotak

***************************************************
Name: Bayou
Gender: Male
Adik aku yang bagi nama ni. Mula-mula tak tau nak letak nama apa. Pastu tiba-tiba adik aku tunjuk kotak di mana aku letak Makcik Tokio + anak-anak di dalamnya.


Tu yang panggil dia Bayou. One more thing, anak Tokio yang ni macam lembik sikit. Dia asyikla kena buli dengan Tyger. Mentang-mentangla si Tyger tu besar 2 kali ganda dari Bayou, dia asyikla buli si Bayou. Kesian tengok Bayou. Dahla leher dia baru nak baik


Aksi manja dari Bayou

Jom tengok aksi-aksi lasak dorang lak

Tengah dok bergaduh
Biasalah, mesti si Tyger jadi pembuli walau dia betina

Makcik Tokio yang cam takde perasan
Monolog Makcik Tokio, "Hish! Tak larat aku nak layan korang ni. Lantakla korang nak buat apa. Tidur lagi bagus"

Tyger dok buli Bayou lagi

Kali ni kaki Makcik Tokio lak jadi sasaran



Monolog Tyger, "Syurgakan di bawah telapak kaki ibu. Jadi haruslah mencium untuk amik berkat"

Last but not least, gambar Bayou tengah menguap dengan luasnya

Tak senonoh. Hilang terus wajah manja Bayou

9 comments:

layliemdnoor said...

Sumpah geram sgt tgk tyger ngn bayou tuh!

layliemdnoor said...

Sumpah geram sgt tgk tyger ngn bayou tuh!

Anonymous said...

Hahahah aku nak gi curi dari mak dia!!! Ko inject laa sumting biar dia tak besar2

-Saya cunzzzz-.

*loue me* said...

laylie: huhu. 2ekor anak kucing yg nakal

*loue me* said...

cunzz la sangat: curila kalau berani.semalam tokio mengamuk kt mama aku.dia nk cakar mama aku sbb kacau dorang

::FAIZ FARISH:: said...

wah gile comel sangat

*loue me* said...

faiz: tau2..mereka sngt comel

Anonymous said...

Hahaha tokio tu meroyan laa.. Sikit2 nak terkam org.. Kupit taik idong masin betul tokio.. Nak manja2 ngan anak dia pun takleh

-yerrr betul saya cun gellleerrr!-

*loue me* said...

uwekk aku nk muntah: hahaha..aku pn rasa la.arini mama aku kurung dorang semua dlm toilet sbb dia asyik dok ubah anak2 dia.kesian dorang sbb kena gonggong dgn tokio.kang xpasal2 berdarah blk leher dorang