*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Thursday, June 16, 2011

Day 1: Bye Bye KL, Well Hello Langkawi Island

Last time aku gi Langkawi, kalau tak silap dengan my big bro and my friends. Aku pun tak ingat tahun bila tapi yang pasti balik dari Langkawi macam-macam benda terjadi. And semuanya benda -ve. Sampaikan kitarang terfikir yang kitarang ni kena tulah ke? Tapi tak baik fikir macam tu kan. Khurafat.

Well, mula-mula tak rancang pun nak gi Langkawi. Tah tiba-tiba mama aku suggest kitarang gi Langkawi. Then terus la booked. Lambat-lambat, harga makin meningkat. Kitarang booked tix tu tahun lepas cuz masa tu Air Asia tengah buat promotion sempena 10.10.10. Kalau takde promotion, jangan harapla kan.

So, 25 May 2011 aritu, kitarang sekeluarga (except my big bro) berangkatla ke LCCT. Kitarangnya flight kul 4.10pm. Maybe sampai Langkawi around 5.10pm. It took only 1 hour. Cepat kan. Kalau naik kereta, mau berasap buntut

Di LCCT
Top: F&F Turtleneck Top
Accessories: Owl Long Necklace
Bag: Quilted Handbag

Tengah berjalan menuju ke kapal terbang
Bye bye KL


Di angkasaraya

Hoyeah! Kitarang dah sampai di Langkawi dah

After check in hotel, aku dengan adik aku terus gi pasar malam berdekatan dengan hotel kitarang menginap untuk 2 malam. Lapar kot. Kitarang hanya makan burger je di McD LCCT. Masa kat rumah tak sempat nak makan. Tu yang terus serbu pasar malam tu

Hotel kitarang menginap
Langkawi Baron Hotel
Yang bestnya, hotel ni kira strategik gakla. Dekat untuk ke jeti Kuah. Pastu ada pasar malam 2 kali seminggu, aku tak ingat hari apa
Then kalau malam-malam boleh jalan kaki je untuk gi kedai-kedai sekitar tu

The famous shop, Haji Ismail Group.
Barang kat sini, contoh macam pinggan periuk.. Harga berpatutan gakla compared to other shop

Bersambung...

2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Please be Inform That Smoking, Mobile Handphone Usage and PHOTOGRAPHY at the Air side is Strictly Prohibited... TQ

*loue me* said...

alamak