*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Tuesday, June 28, 2011

Perjudian

Bila orang cakap hidup ni umpama perjudian.. 
Aku terpaksa agree. Nak nak bila terkena pada batang hidung sendiri. 

Kadang-kadang kita terpaksa memperjudikan nasib diri walau kita tak pasti apa yang akan berlaku di masa hadapan. 

Walau 1001 persoalan bermain di kotak fikiran..

"Adakah tindakan kita itu betul?"
"Apakah kesannya di kemudian hari?"

Tapi jika kita tidak bertindak sampai bila-bila kita akan di takuk lama.

Tinggal berapa hari je lagi aku bakal menamatkan status pengganggur terhormatku. Pada mulanya agak sukar untuk aku buat keputusan, bukan untuk taknak bekerja. Cuma ketika aku hendak membuat keputusan, aku berada di dalam dilema. Tapi kini aku tekad dengan keputusan yang aku ambil dan aku harap aku telah memilih sesuatu yang betul. Sungguh.. Memang sukar untuk aku buat keputusan ni. Sebab tu aku cakap kadang-kadang kita terpaksa memperjudikan nasib. Seterusnya kita hanya berserah pada-Nya.

p/s: Korang pernah alami situasi camni tak?

6 comments:

Fahmi Mustakim said...

selamat bekerje :)

*loue me* said...

tQ fahmi :)

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

ehhhh don't worry laa darlimmm.. kau mesti boleh punya.. seronok ape.. pikir positif laa..

nanti boleh pegang duit sendiri.. kasi duit kat mama bulan2.. beli kereta.. datang ambik aku.. lepas tu belanja aku makan sedap2.. ehh sabik ko? hahahaha..

sampai bila kau nak duk di takuk lama? buat rutin bangun pukul 11.. dengan muka busuk layan tenet.. haisshhh kau dah tua okay!!

nanti 2-3 tahun lagi before 30 boleh laa kelepak kelepung kelepang selaaaammmaaatt pengggaantin baruuu ;)

*loue me* said...

aku dlm dilema sbb aritu ada 1company (international engineers) panggil aku gi interview.tp aku xjadi gi sbb dpt offer dr company ni.tu sbb aku ckp aku xtau keputusan yg aku buat betul ke x.selanjutnya nnt aku citer dlm entry

mmg skrg aku xsabar nk ada duit sendiri & bahagiakan family.ko xtermasuk dlm senarai.hahahaha ;p

Anonymous said...

sampaaaaiiii hati kau ;..(

*loue me* said...

ololololo...jgnla begitu cik anon.of cos ko termasuk dlm list aku(jaga hati).miahahaha