*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Tuesday, December 22, 2009

Syukur.. Semua tentang Encik Syukur

Eh.. Aku bukan nak cerita tentang En Syukur tapi aku nak citer tentang result. Semalam result secara official nye dah keluar. Aku cuma mampu untuk bersyukur. Actually, teramat bersyukur la sebab aku berjaya kekalkan CGPA 3 pointer dan aku dapat pergi praktikal tanpa sebarang paper yang tersangkut/terkandas. YAHOOO!!! HoOOrEY~ Kesyukuran yang amat nyata.

And GPA aku lebih tinggi dari sem-sem lepas. HooRey lagi~ Syukur!

Walaupun aku cuma grad dengan IJAZAH SARJANA MUDA KEPUJIAN KELAS KEDUA (TINGGI), aku dah cukup bersyukur.

Jom kita tengok Kelas Penganugerahan Diploma & Degree (bagi yang tak tahu.. Kelas Penganugerahan ni korang boleh refer kat buku peraturan akademik UMP)

Diploma
Kelas Pertama : CGPA > 3.67
Kelas Kedua : 2.00 < CGPA < 3.67

Degree
Kepujian Kelas Pertama : CGPA > 3.67
Kepujian Kelas Kedua (Tinggi) : 3.00 < CGPA < 3.67
Kepujian Kelas Kedua (Rendah) : 2.33 < CGPA < 3.00
Kepujian Kelas Ketiga : 2.00 < CGPA < 2.33

Zaman study Environment Engineering dulu. Pasang lilin konon nak dapat feel la...
oH btw, En Syukur yang ajar subjek Environmental Engineering ni dengan his wife, Puan Suryati. Hehe =)

Aku nak say thanks to all lecturers and my friends sebab tolong+bantu aku masa aku study bagai nak giler selama 4 tahun di UMP. Aku memang hargai sangat-sangat. Tanpa korang semua.. Siapa la aku (aku tau ayat ni sangatlah cliche.. But I'm serious)

p/s: mari kita kira berapa banyak perkataan syukur digunakan dalam entry ni

5 comments:

Lilianna Mardiana said...

ohhhh tahniah dear!!!
usaha tangga kejayaan!
chaiyook! :D

Live.Laugh.Love said...

thanx!
hee~m so happy rite now
walaupn berjaya grad kelas kedua je
so u pn chaiyok2 jugak!gudluck for ur exam.berapa paper lagi?

luvira said...

congratz...aku plak yg bedebar tunggu aku nanti grad mcm ne...

haih..aku nak klas pertama..agak2 mampu ke tak yer???

kene berusaha dengan lebih keras lagi..chaiyok2 eira..

doakan aku yer!!!


p/s: kalau aku still kat ump, agak2 aku grad kelas keberapa yer???

Live.Laugh.Love said...

hee~tQ
aku rasa ko mesti blh sbb ko gile study..chaiyok2

p/s:kalau ko kt ump,confirm ko leh grad 1st class honour and kitarang pn akan ikut jejak gk sbb ada kwn yg rajin cm ko.hahaha

zizie said...

ape nk bezanya dpt kelas pertama,kedua ketiga ke janji dpt Ijazah. x semua mampu dpt sekeping ijazah walaupun ijazah kelas bawah.