*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Wednesday, December 9, 2009

Vacation Part I

041209 (Friday)
Aku, Mira and Sugar Daddy ke Utara (Kedah & Penang). Sebenarnya kitarang ke sana sebab nak tengok anak Nda yang baru lahir. Ingatkan nak gi dengan bus tapi aku yang si miskin ni tak mampula nak pergi cuz tambang bus, makan, peginapan di hotel bla bla.. Semua guna duit yang banyak. Then Mira cakap, dia try tanya Sugar Daddy. So, nak dijadikan cerita, kebetulan pulak Sugar Daddy ada keje kat sana. Tu yang kitarang gi dengan kereta.

Pagi-pagi lagi.. Dalam pukul 6.30 pagi Mira dah bertolak dari rumah. Dia sampai kat rumah aku dalam pukul 7.00 pagi. Lepas tu kitarang gerak ke office Sugar Daddy sebab dia nak kena settlekan few things. Lama jugakla kat situ. Dekat kul 9.00 pagi barulah kitarang bertolak. Nak lepas dari KL ni.. Mak aiii.. Lama betul. Biasa la pagi-pagi jalan jammed. Semua nak gi kerja.

Then kitarang straight ke Gurney Drive sebab Sugar Daddy kena settlekan apa tah. Sampai sana lebih kurang kul 1 lebih. Kitarang lak just lepak kat tepi laut la sementara tunggu Sugar Daddy settlekan kerja dia.


Mira, my bestfriend forever and ever!
Love her so much!!

Ni pulak masa dalam kereta tengah tunggu Sugar Daddy

Bila Sugar Daddy dah settle semua benda, Mira mengadu lapar. Ye la.. Dah pukul berapa kot. Dah lepas waktu lunch dah. Mira teringin nak makan nasi kandar and kuey teow. Mula-mula cari kedai nasi kandar dulu (memang la banyak tapi kawan Sugar Daddy recommend satu kedai nasi kandar ni. Dia kata kat situ sedap) tapi tak jumpa. Last-last kitarang makan kuey teow je. Mujur la aku dah makan kat Subway tadi. Lapar kot. Perut aku bukan boleh.. Nanti tak pasal-pasal kena gastrik. Masa  kat kedai kuey teow tu, aku just order kuey teow kosong.. Serious kosong giler. Kira kuey teow letak kicap je digoreng bersama dengan kuali.

Tapi memang kuey teow ni sedapla sebab aku curi Mira nye sikit, nak rasa. Mira & Sugar Daddy bedal kuey teow tu sampai 3 pinggan bersama 3 gelas air amra+asam boi (pelik je kan air ni. Dorang kata sedap tapi tekak aku tak boleh terima). Dah kenyang melantak, Sugar Daddy pun memainkan peranannya lah iaitu dengan membayar harga makanan tu. Yeay!! Tq Sugar Daddy..

Dah settle semua benda, barulah kitarang gerak ke rumah mak mertua Nda di Alor Setar. Masa on the way to Alor Setar, ada la sebuah kereta Proton Saga yang sengal ni. Dia cam buta la kot. Kereta kat depan memang berderet-deret time tu. Maybe dia ingat kereta kitarang lembab tapi duduk kat lane kanan, so dia dok 'cucuk' kereta kitarang dari belakang. Bangang giler.

Bila dia lalu sebelah kitarang, dia saja main-main minyak bagi kitarang 'panas'. Bongok! Setakat kereta ko yang macam lembu kena cucuk hidung & body tercongek ke atas, tak payah ar nak berlagak. Kitarang sikit pun tak heran. Tak ke mana pun kalau gi laju-laju. So, for those yang terjumpa or terserempak dengan kereta ni tolong la cakap kat dia, "Semoga kau mampuslah cepat".

Kereta yang kat depan tu adalah kereta suami Nda. Sangat 'menarik' jalan nak masuk ke rumah ni. Adventure okay. Kitarang sampai rumah Nda petang jugakla.
Ni lah anak buah kitarang yang bernama Aulia Aryana
Siap ambil gambar Sijil Kelahiran dia lagi

to be continued...

7 comments:

FAIZ FARISH said...

Sugar dady??? huhu.

Live.Laugh.Love said...

ahaks.. u kena baca entry selepas ni, then only u taw kenapa je 'Sugar Daddy'. tu pun if u nak baca la..huhuhu

10 said...

wah... sama la tarikh besday org...

mulanmira said...

sugar daddy?? giler tua wehhhh..

Live.Laugh.Love said...

10:oo ye ke?4/12 tu besday u ke?so.. happy belated birthday!!wish u all d best k
mulanmira:hahaha..mmg tua pun kan

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

tu ahh.. sperm basiiiiiii.. ko?? pucuk muda..

Live.Laugh.Love said...

bagus pe pucuk muda..hahaha