*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Saturday, January 9, 2010

Jom Buat Blog

Kawan aku, Yatie tanya aku kat facebook macam mana nak buat blog. Aku pun bukannya expert pun. Kalau setakat yang basic aku taw la. So here we go..

Mula-mula masuk http://www.blogspot.com/

1) Nak buat blog, tekan la kat Reka-Lah Blog tu

 Then akan keluar yang ni

2) Korang isi la semua-semua ni pastu tekan 'Teruskan'

3) Then ikut je arahan seterusnya

4) If nak add gadget ke apa..


(kalau nak letak jam kat blog, leh je tekan kat jam aku.. then akan terus link ke URL jam tu and then korang just copy and paste code dia la. Haih.. camne nak terangkan eh)

So far macam tu je la.. Aku nak explain lebih-lebih,aku tak pandai sangat. Takpe.. Kalau lama-lama korang explore sendiri, confirm lagi pandai. Banyak je blog-blog yang buat tutorial pasal nak tukar background. Nak tambah gadget..

p/s: Aku bukannya pandai sangat. Sekadar membantu kawan yang inginkan pertolongan aku. Anything, you can ask me. Hopefully, this will help you untuk buang masa ketika di pejabat. Okay Yatie. Hehe

7 comments:

jinhoo sunbae said...

im impressed!! =)

Live.Laugh.Love said...

impressed apa nya..i xpandai nk explain la.tah org akan phm or tidak..u tamo wat blog ke? hehehe =)

luvira said...

reen...kite nih kategori baik kan..nak share ape yang kite tau..aku ada sorang member kene caj sampai RM100, for blog macam nih...cian nye dia kene tipu...tak pe2..nanti kalau ada yang tanya mcm ne nak buakak blog, aku bg je link ko..tak yah aku susah2 nak ajar...heheheh...

TQ baby ;)

Live.Laugh.Love said...

luvira:ye ke sampai mcm tu.giler ar..ala kalau kita ada something yg blh dishare..y not?tak luak pn kan.ooo..bg je la link kt kwn ko tu

jinhoo sunbae said...

i xpandai la..it's not my thing okay~ ngeh3!!!

Live.Laugh.Love said...

jinhoo:what do u mean by that?

Anonymous said...

Nice article, thank you. I really love it.