*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Friday, January 1, 2010

List for Practical

Pagi-pagi buta lagi.. After Subuh terus tak tidur dah. Mama dah bising-bising suruh bangun. Kalau ikutkan hati nak je sambung tidur lagi. Arini aku akan ke Kedah sebab nak hantar adik aku balik UiTM (Aku ada mention kat entry sebelum ni). Aku pun kemas-kemas la barang sebab semalam cam malas je nak kemas. Pagi ni memang kelam kabut la kemas. Tapi kan aku sempat lagi buat list barang-barang yang patut aku bawa masa praktikal nanti. Ni semua adalah untuk mengelakkan agar tiada barang yang tertinggal. Aku ni sangat teratur dan teliti orangnya. Kalau takde barang yang aku nak.. Memang boleh menyebabkan amarah.

Log Book (amat penting ni)
Stationery - Pen, Pencil, Eraser, Sticky Notes, Note Book
Ipod (tah bila masa nak dengar tapi bawa je la)
Botol Air (better bawa air dari rumah. Dijamin bersih)
Purse
Handphone (penting ni. Buatnya kena kacau dengan mat bangla, myanmar leh terus minta tolong)
Beauty - Lip Gloss, Compact Powder, Comb, Hair Pin, Getah Rambut, Bandeau , Pocket Tissue, Mirror (wahhh.. aku ni nak gi praktikal ke or nak gi melaram. Bukan ape personaliti perlu dijaga walau kerja di site.hehe)
Health - Pantyliner/Pad (buatnya tiba-tiba peod, at least ada spare. Kat site tu dah la ramai lelaki. Confirm segan kalau kita cakap kita nak kua kejap sebab nak beli tut tut), Panadol Actifast (mana la taw tiba-tiba demam sebab duduk tengah panas or senggugut ke..leh wat jadi pain killer tapi tak elokla amal selalu), Handyplast (kalau tiba-tiba kaki melecet ke sebab pakai kasut or luka kat mana-mana ke), Vitamin (now aku amik Evening Primrose Oil & Appeton MV 21)
Perfume (kenala sentiasa wangi. Jangan sampai kita sama bau dengan mat bangla tu)
Pendrive (ini penting ni. Kot-kot ada benda yang berguna untuk kita nye report nanti, leh la cilok.. Eh leh la minta copy kat dorang)
Spectacles (ni bagi yang rabun macam aku ye)
Safety Helmet (sometimes company bagi.. depends la)
Safety Boot (sometimes company bagi.. depends la)

Socks

*List ni sesuai untuk :
Praktikal di site (Kalau keje di office, pandai-pandaila adjust)
Perempuan (takkan lelaki nak bawak alat make up lak kan)

Aku dah buat dalam Ms Excel tapi tak taw macam mana nak upload benda alah tu (ada sapa-sapa tau tak)

click image for larger view

p/s: Penat je siap awal-awal. Aku siap sempat wat breakfast lagi (goreng otak-otak, nugget & sosej). Tapi adik aku tak bangun lagi. Parents aku lak dok ke hulu ke hilir. Ishhh!
p/s: BF aku balik. Yeay! Dem.. I miss you so much!

6 comments:

fazrin2211 said...

apa benda ni, graf apa?

Live.Laugh.Love said...

bukan graf la tp table.(copy from MS excel) cuba klik kt image utk tgk betul2

S.U.R.I.A. said...

bgus2..siap wat list...sngt berguna

Live.Laugh.Love said...

hehe..berguna ke?bgs la kalau cmtu.suria...xnervous ke nk praktikal ni?

cik EPAL said...

fuiyoo goreng otak otak..nak jugak otak otak :D

Live.Laugh.Love said...

nak ke?dah habis ar..dh siap proses menjadi ketulan emas lagi.kalau nk, beli la kt supermarket jenama LAZAT.memang lazat.diperbuat daripada ikan.harga sebungkus rm 7++.sepaket tu ada 20 keping.nyum2