*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Tuesday, January 12, 2010

Olive..Not me!!

Semalam (11 Jan 2010) aku, Sub SV dengan other trainees gi ke Rawang. Sub SV cakap ada factory visit kat sana untuk wat testing guard rail.

Mula-mula aku dengan Cah kena gi dengan consultant tapi dorang cakap kereta dah penuh. So tak leh la ikut. Last-last Sub SV kitarang cakap nanti dia bawak. So kitarang pun gi la dengan dia.

On the way to Rawang, Sub SV @ Mr K singgah kat R&R di Sg Buloh. Breakfast dulu sebab dia cakap dia lapar. Elokla tu sebab aku pun lapar gak. Ingat nak bantai 2 bungkus nasi lemak tapi segan la pulak. Aku just makan sebungkus nasi lemak and sebiji kuih je. Then baru kitarang gerak ke Rawang. Belum sampai ke kilang tu, supplier kilang tu ajak gi makan lak. So kitarang tak jadila nak gi factory tu lagi. Berhenti makan dulu. Lepas tu baru gerak gi factory.

Restoran Jejantas Sungai Buloh
Me with Cah

Balik je office, aku kena tolong Mr L untuk prepare checklist & colouring plan. But before that aku kena photostat dulu pelan-pelan tu. Masa aku dok sibuk fotostat, Mr G datang kat aku

"Kamu pernah tengok citer kartun Popeye tak?" - Mr G
"Mmm.. Nape?" - Aku
"Apa nama girlfriend dia?" - Mr G

Okay.. Aku dah dapat tangkap apa je yang dia cuba nak bagitau kat aku. Aku wat dek je la. Tak kuasa nak layan.

Dalam kul 5.15pm, ada staffs' meeting. Dalam bilik meeting tu ada la beberapa orang.. Tiba-tiba Mr G tanya (sanggup tu)

"Eh sapa tahu nama girlfriend Popeye?" - Mr G
"Olive" - Ada sorang kakak ni jawab

Pastu mata Mr G terus pandang kat aku and sengih-sengih. Urghh! Tension. Sabar sabar. Well, actually motif utama dia begitu gigih nak tahu siapa girlfriend Popeye adalah sebab dia nak cakap GF Popeye a.k.a Olive tu adalah AKU!! Okay Fine! Dah aku nak gi makan spinach

10 comments:

LanaBusyBee said...

hi olive...ahahaha, ok la tuh ada org sakat lagi, maksudnya ada org amek beat dan kisah dgn hg hehehe

Live.Laugh.Love said...

cis!ko pn nk panggil aku olive gak.xguna nye kawan.haih disebabkn dorang amik berat aku, patutla aku kurus.takleh nak tambah berat sbb org lain sibuk je nak amik berat aku.tak aci tul

jinhoo sunbae said...

hai olive, saya giant(citer doraemon).. sila lah amik lemak/berat saya.. tolong!!! ;p

LanaBusyBee said...

kalau xmo olive, panggil zaitun je la dlm bahasa melayunya ahahaha...tu la kan, sbb tu ko kurus, sbb aku amek berat kt ko gak, aku lak yg bertambah berat ni hehehe

luvira said...

hahaha..nasib lew tak de yang penah panggil aku olive..so that mean..ko lagi skinny dari aku lar???hahahahahha...~~~~~

Live.Laugh.Love said...

jinhoo:meh la pass kat i.u kn doremon.mesti ada alat yg blh transfer lemak kat saya

Live.Laugh.Love said...

lana:huhuhu.. zaitun?nama yg klasik..nnt ko bg berat ko kt aku blk ye..

Live.Laugh.Love said...

luvira:ye ke?xde sapa pnh panggil ko olive ke?xpe..pasni bia aku yg panggil ko olive@zaitun.hehehe.
hello!ko lg skinny dr aku k

luvira said...

hahaha...aku ke?weh, berat aku makin menurun..bosan gile..penat2 aku makan, pastuh aku timbang, turun gak...tak sukenye..ape yang patut KITA buat ye??

Live.Laugh.Love said...

luvira:ntah..i hv no idea. aku rasa berat aku pn mst trn gk ni cuz since aku praktikal aku dh xmkn mlm.blk dh penat kot