*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Tuesday, January 12, 2010

Till 3AM..

Sambungan apa yang aku buat pada 11 Jan 2010 (Isnin)

Malam semalam, aku kena datang office lagi. Dahla balik dari staffs' meeting dekat kul 7pm. Then before 10pm aku kena datang balik sebab malam ni ada launching pasal arch bridge stage 3. Benda ni dikira gempak sebab first time guna crane seberat 500tonnes. Just imagine.. Selalunya orang guna crane 200tonnes etc but this time 500tonnes kot. Even Mr L yang dah keje 16 years in construction field pun belum pernah tengok benda ni (Dah macam nak tengok gerhana bulan je yang sekali sekala muncul). And not to mention, sewa untuk 1 hari crane ni adalah RM50,000. Agak-agaknya kalau sehari sewa dah RM50,000.. Harga sebenar crane ni lak berapa.. Haa.. itu yang kita nak tahu ye. Harga dia RM8 Juta kot (Source from Mr L/K). Memang a very good experience la. Susah nak jumpa kat mana-mana. Time ni aku rasa bertuah sangat.

Oh masa kat site.. Ada sekali tu aku kena tegur dengan Safety Officer (S.O.) sebab tak pakai safety helmet. Actually bukan aku tak pakai.. aku pakai tapi Mr K lak pinjam kejap time tu, so aku takde safety helmet la kejap. Then S.O.,

"Eh! Mana safety helmet ko?" - Safety Officer
"Haa..Mmm" - Aku (Nak explain tapi cam malas nak cakap banyak)
"Takde safety helmet.. Ko keluar sekarang. Gi duk kat kereta" - Safety Officer

Tersentak jap aku.. Apa lagi.. Terus blah ar. Tapi memang bahaya pun. Duduk kat tempat macam tu tak pakai safety helmet. Apa-apa jadi, sapa nak tanggung. So, aku terpaksala cari safety helmet lain. Nape aku tak mintak kat Mr K.. Sebabnya dia dah blah tah kemana. Aku pun gi la kat kereta. Kat area situ ada cabin untuk pekerja. Aku pun dengan selamba masuk cabin tu. Nampak la safety helmet warna kuning (in construction, safety helmet warna kuning adalah untuk buruh.. warna putih untuk engineers segala). 1st thing aku buat, aku cium dulu bau.. Yucksss!!! Busuk gile weh. Aku baru je cuci rambut. Tapi nak taknak, terpaksa gakla. Aku taknak terlepas peluang untuk tengok benda ni. Lepas dah tengok crane ni angkat girder and letak kat temporary mechanical bearing.. Kitarang pun cabut balik. Kitarang just informed kat Kak Z.

*Cuba tengok betul-betul dua gambar ni.. Apa perbezaan dia?*


Okla.. Aku gitaw.. Nampak tak safety helmet aku. Satu warna putih (which is mine) and satu lagi warna kuning.

Bila aku balik je rumah dalam kul 3 pagi, terus basuh rambut. Heee~ Geli aku nak tidur dengan rambut yang busuk.

p/s: Keesokannya aku masuk keje kul 2pm. Thank God. Tak perlu bangun pagi ;)

2 comments:

n i n a said...

sis keja pg2 buta pun??

Live.Laugh.Love said...

taw xpe..teruk kan.praktikal je pn..tp seronok gk sbb esoknye leh masuk lmbt.hehehe