*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Sunday, February 7, 2010

Selamat Bertunang...

Arghhh... Penat nye (walaupun bukan aku yang bawa kete tapi tetap penat. Hehe). Aku baru je balik dari majlis tunang my closed cousin, Abang Z. (Abang Z ni la yang selalu menaja cousins untuk berfoya-foya. This year tak taw la dia akan taja lagi or not sebab dia dah nak kawen. Tak bestnya)

Semalam, after aku balik from practical.. Aku and fam siap-siap untuk balik ke kampung sebab malamnya ada kenduri arwah. Mujurla sempat sampai petang tu. So mama sempatla menolong apa-apa yang patut. Tak ramai cousin aku yang balik sebab dorang semua tengah bertarung dengan mid term exam. Adik aku quite sad jugakla sebab tak dapat join majlis pertunangan Abang Z. Takpe. Aku dah amik gambar untuk tatapan adikku and cousins yang lain.

Tengah malam nya, aku, Bangah & Along (tukang tengok je) sibuk dok mengubah hantaran. Takdela gempak sangat pun. Setakat decorate bakul and dulang-dulang je. Mama & makcik-makcik pulak dok mengubah sireh junjung tapi masa dorang dok wat tu, aku dah bantai tidur dah. Mengantok kot.

Tadi pagi aku bangun agak awal la sebab makcik-makcik dah bising suruh bangun. Dorang target nak gerak dari rumah kul 11.00 pagi tapi biasala janji melayu. Mesti terlebih sikit. Dalam kul 11 lebih, baru gerak gi rumah bakal tunang Abang Z. Jauh jugakla perjalanan. Bout 1 hour.

Jom layan gambar-gambar yang sempat di snap tadi

Rombongan dari pihak lelaki baru sampai

Pak Teh mewakili pihak lelaki

Hantaran tunang for pihak perempuan
 (Bakul buah tu aku dengan Bangah yang decorate.. Album gambar tu aku yang tambah renda kat tepi-saja nak interframe.hehe)

Part of my relatives

Part of my cousins
(masamnya muka Emma. Sedih sebab abang dia dah bertunang ke?)
Cousins & Aunts
(Emma dah senyum balik ;))

Akhirnya.. Baru dapat selitkan my face in this ceremony



Tengah menanti untuk disarungkan cincin
Bakal mak mertua tengah sarungkan cincin kepada bakal menantu
 
Cium tangan bakal mak mertua lama-lama
Suka Mak Chek nak dapat menantu
Abang Z and his fiancee
Bergambar dengan bakal pengantin tak lama lagi
The Cousins

Hantaran pihak lelaki & perempuan

Abang Z excited nak potong kek tunang dia..
Sedap jugak kek ni

Sampaikan kucing pun sibuk nak merasa kek ni jugak

So Abang Z.. Selamat bertunang!

4 comments:

sYa said...

eh reen!! ni mmbe sya..awie!! hehe. mmg die tunang arini pn..hehe. adawiyah kn nme die.. xsangke lak tunang die kazeen kak reen!! huhu.

KuaLaM KeinDahaN said...

asal pic kt atas tu bapak mcm nga sedeyh jerk?? ahahaha...
wahh~ ruginyer aku xgi duhh...
tp, asal abg Z mcm shengal jer?? ahahha.. bukan pe.. tunang abg Z tu kemain siap lg mengalu2kan tetamu.. abg Z pakai sempoi je?? ceith! apadah.. ahahaah~

Live.Laugh.Love said...

sya:hah?serious?aah..mmg nama dia adawiyah.isk isk.what a small world kan.

Live.Laugh.Love said...

kualam:haha..ntahla.aku pn xtaw.ko kena tanya bapak sendiri la
hahah..agakla.leh kata every gmbr dia wat muka sengal dia.mmgla org tunang pakai cmtu je.xkan nak pakai baju melayu lak.tak pernah di buat org