*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Friday, February 5, 2010

Tadi Entry Tak Best.. Kali Ni Entry Best Lak

Apa yang bestnye.. Hehehe..
Actually, arini aku baru dapat allowance for month of January..  Tapi dalam bentuk cheque. Bermakna aku terpaksa tunggu 3 hari bekerja untuk clearkan cheque tu.

Kitarang punya la semangat. Masa time lunch (sanggup tak makan lagi.. Kitarang terus kua. Balik kang baru makan), kitarang kua jap gi bank untuk depositkan cheque tu. Seumur hidup aku, ni la baru pertama kali aku pegang cheque yang tercetak nama aku. Huish! Memang jakun habis la weh. Lupa lak nak amik gambar sebagai kenang-kenangan (kejakunan makin ketara). Takpe. Next month aku akan amik gambar cheque untuk wat koleksi seleksi.

Bila sampai je Maybank Taman Midah, kitarang bergegas ke deposit cheque machine. Semangat semangat!
Tapi bila sampai kat machine tu, dia wat hal lak. Bengong tul. Kitarang cam dah berpatah arang batu dah. So, kitarang pun gi la ke kaunter pertanyaan untuk tanya camne. Mana la taw ada cara lain ke. Then makcik kat situ suruh kitarang letak dalam sampul (yang ni serious aku blur. tak pernah tengok kot sampul for cheque-kejakunan tahap tenuk dah). Baru je kitarang nak isi sampul tu, ada la sorang brader ni cakap yang kalau kitarang isi sampul tu, untuk clearkan cheque amik masa 1 week!

Hah?! 1 week? Kitarang kalau boleh nak clearkan cheque time-time tu jugak. Taknak tunggu kalau boleh(gelojoh tul). Ish tapi kalau 1 week lama sangat. Yang kitarang taw, selalunya same bank hanya amik masa 1day je untuk clearkan cheque. Tapi ni nak kene tunggu 1 week. Den tak sanggup dah.. Brader tu cakap lagi, "Mesin deposit cheque tu kejap OK kejap tak OK. Maybe jap-jap lagi Okla tu kot. Cuba la..". Kitarang pun gi la kat mesin tu balik. Yes! Mesin tu dah OK. Apa lagi.. Cepat-cepat la kitarang wat. Takut mesin tu kembali gelong. Mujurla si Cah taw nak wat deposit cheque sebabnya aku tak taw.. Huhuhu

So now kene tunggu ari Selasa untuk clearkan cheque tu. Wee~

5 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

blanja la aku... hehehe

chepah said...

wah,dah dapat elaun..lehla aku trun kl paw ko ni..haha..aku gak xdpt lg dr bln 11..hahha..xpe2 kumpul byk2..hik3 (ayat cover padahal)

Live.Laugh.Love said...

faiz:ko la blanja aku.ko kn dh keje
che pah:hehee..dtgla.bila ko smpi je,duit aku pn dh hbs.huhuu

chepah said...

cit...cm2 la kawan...abehkan duit yee...xpe2..
xmboh kwan seminit..haha...

Live.Laugh.Love said...

chepah:now dh lebih 1minit maknanya leh kawan balik la kan.hehehe