*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Wednesday, March 31, 2010

Review:Olay Total Effects Shower Cream

Boring boring.. Tiba-tiba aku teringat nak buat review bout shower gel..

Currently I'm using Olay Total Effects 7 in 1 Total Aging - Ultra Nourishing. Before this aku guna Johnson & Johnson Milk Bath & Dove. Tapi masa ikut parents aku beli barang dapur, aku ternampak Shower Cream Olay ni. Hmm menarik.. Disebabkan aku terpikat dengan bottle dia and bau dia pun sedap, terus aku rembat 1.

Ni adalah gambar botol Olay tu
Ada 3 jenis semuanya
Ia berbeza dari segi kandungan lembapan - Nourishing, Extra Nourishing & Ultra Nourishing



Tapi aku beli Ultra Nourishing sebab nak dapat lebih lembapan. Hehehe

So apa yang menarik bout this product.. 

1) Actually korang boleh nampak effectnya lepas habis mandi. After habis mandi tu.. Kulit korang akan rasa macam pakai losyen. Aku rasa maybe sebab ianya di campur dengan body butter. Sebab tu rasa cam pakai losyen. 

2) Bau dia foshola harum (Confirm semua shower cream/gel pun wangi. Sapa nak beli kalau bau busuk kan). 

3) Tapi aku nak bagitau satu benda yang menarik lagi.. Mula-mula aku tak perasan taw tapi ada satu hari tu.. Aku dok belek tangan aku.. 'Eh apasal kulit aku cam shimmering ni?'. Time tu pelik gakla. Aku rasa aku takde taruk loose powder yang ada shimmer kat tangan (takde keje kalau aku gi sapu kat tangan). Then aku tengok kat anggota badan yang lain. Eh.. Shimmering jugak. Puas aku berfikir tiba-tiba aku teringat shower cream yang aku baru guna. Tak puas hati aku gi basuh tangan guna shower cream olay tu.. Guess what?! Memang betul la. Walah.. Dah tak payah nak tempek loose powder bershimmer kat leher. Automatik.. After pakai shower cream ni, badan korang akan bersinar-sinar macam mamat kat bawah ni

Oh Abang Edward Cullen! Time ni Bella tengah berusaha untuk selamatkan Abang Edward yang badannya sayur je.. Tak ketul-ketul cam Jacob but I still like you la ;)

p/s: Gambar Ihsan Mr Google

2 comments:

ayarasmin said...

betul2.aku pon pakai olay macam ko.dapat result badan seperti edward cullen.huhu.pasni boleh la berlakon la citer twilight

Live.Laugh.Love said...

hahah..cam bes je kan bila tgk bdn kita bersinar2.pasni pengarah dia blh amik aku utk ganti bella.hahah