*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Tuesday, May 4, 2010

I Want Nobody Nobody But You!

Korang pernah dengar tak lagu Nobody by Wonder Girls. Kumpulan ni dari Korea. Aku mula kenal group ni masa aku study kat U dulu. Tak silap tahun 2009. Time tu agak famous di kalangan student U tapi belum famous kat radio lagi. Now baru la hits. Tapi aku lebih suka version asal. Lagi best dalam bahasa korea (walaupun tak faham sepatah haram pun tapi best.. Lebih feel).

Percaya atau tidak.. Aku taw pasal this group pun dari budak lelaki. Dorang siap ada macam-macam version of Nobody song lagi. Cakap je nak version apa.. Ballad, Rock, Disco, Live etc. Macam-macam wa cakap lu. Aku cam terkejut pun ada. Haih.. Budak lelaki lagi advanced dari budak perempuan pasal lagu-lagu camni. Musykil!

Al kisah macam mana aku tau pasal this group.. Dulu kawan aku la tunjuk video klip Nobody tu. Pastu dia suruh kitarang menari lagu Nobody tu. Believe it or not.. Kitarang (aku dengan dot dot dot->tak boleh bagitaw.. rahsia. hehe) memang pernah menggegarkan bilik kitarang dengan tarian Wonder Girls tu. Tapi memang sampai mati pun la aku takkan upload that video. Tak senonoh okayh. Sapa-sapa tengok, confirm menangis.

Yang buatkan tiba-tiba aku teringat pasal lagu Nobody ni adalah masa aku kat pasar malam last week. Ada sorang mamat ni.. Diulang.. MAMAT aka LELAKI.. Dia dengan macho tengah jalan nak ke scooter dia. Tiba-tiba ringtone handphone dia berbunyi,

"I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you..."

"Hello bla bla bla" - That guy picked up the call

Time tu aku tercengang jap. Aiyoo.. Jalan tadi kemain nye macho tapi tiba-tiba ringtone hp lagu Wonder Girls-Nobody. Amik kau! Tergelak jap aku. Mujur dia tak perasan. Kalau la dia perasan confirm aku kena hayun dengan dia nye helmet. Aiseh.. Hilang terus kemachoan that guy. Tapi bukan la nak kutuk dia ke ape (Oppss...Sorry. Dah terkutuk pulak).. Cuma aku nak bagitau.. Fenomena Wonder Girls ni punya la dasyat sampai budak lelaki pun minat. BTW, Wonder Girls memang kewl la!

p/s: Dah! Aku nak practice menari lagu Nobody jap :)

11 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

diorang cantik, seksi, hot. sebab tu ramai lelaki minat....

::FAIZ FARISH:: said...

lagi pun, cara diorang menari tu, sangatla mantap... blh mimpi siang ooo. So jgn salahkan lelaki... hehehehehe.

::FAIZ FARISH:: said...

maaf, terlebih sudah.. tergatal plak sekejap... hehehehe

chepah said...

kah3....mmg aku pon nk tgelak..
lagu ni mmg ade nostalgia nyer tsedri..haha
xtahan wo00 tgk video tuh...tak kan lupa punya..xcaya tuh kawan2 aku.. ;D

kersani said...

once.

sekarang ni di korea, dah ada grup So Nyeo Shi Dae or better known as SNSD @ Girl's Generation.

Try listen to songs like "Girl's Generation", "Way to go", "Into the New World", "Genie", "Oh", "Gee" and the latest hit, "Run Devil Run".

i'm their die hard fan btw~

:P weeeeeee!!!

*loue me* said...

faiz:amboi2..lebih2 nampak.xsangka lelaki pun minat lagu2 korea.tp xdinafikan yg dorang mmg cute

che pah: diam2 suda..ko xde vid tu kan..hehehe

kersani:u pn minat? ish3.. i pn pnh je dgr lagu2 SNSD tu tp ada certain je la yg suka..x sangka u minat giler eh

jinhoo said...

dulu orang panggil i abang W.G.. maybe sbb i selalu menari ala2 camtu dalam kelas kot~

tapi now ni girls' generation la.. kaki dorang sume cantik2 la.. haih~ oh oh oh oh oh!

chepah said...

hahaha....kalo aku ade tu leh jadik bahan ugut ko tu..gil0s punya vid...lawak2..

*loue me* said...

jinhoo:my gosh!ni lg sorang peminat girls gen.xkusangka

chepah:fuh fuh fuh..nasib baik xde ye.tp aku berani bet yg ko pn xsanggup nk tgk utk kali kedua kan.hahaha

Sharifah said...

haha..aku bereh je nk tgk utk kali kedua..tp kne sediakan tisu sekotak...gelak sapai nk mnagis..haha

chepah said...

haha..aku bereh je nk tgk utk kali kedua..tp kne sediakan tisu sekotak...gelak sapai nk mnagis..haha