*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Wednesday, May 26, 2010

Part 4: Memori Itu Indah

Sambungan dari entry ni..

Back to the story bout me and my lil bro (Wah! Jauh giler melalut eh).. Aku takla sekejam mana dengan hanya membiarkan adik aku ikut aktiviti aku. Aku selalu gak join aktiviti dia yang lasak (Aku suka kot). Kiranya aku ni balance la. Game perempuan boleh join.. Game lelaki pun boleh. Plus masa aku kecik-kecik dulu, aku bukanlah girlish sangat. Maybe sebab terinfluence dengan my sibs kot. Kan semua pun lelaki. Jadinya aku agak ganas and kasar jugakla. My mama always membebel kat aku..

"Cuba jalan elok-elok sikit! Ni tak. Jalan macam jantan"

or

"Cuba la pakai skirt. Kan nampak manis. Ni tak! Asyik pakai seluar je. Cam tomboy dah mama tengok"

Seriously.. Dulu-dulu aku tak suka pakai gaun or skirt or bla bla bla. Kalau ada pun, mesti sebab mama aku yang suruh.. Harap aku, memang berkulapuk la gaun/skirt tu kat dalam almari. Dulu-dulu, pakaian harian aku kat rumah haruslah T-Shirt and seluar pendek. Kalau keluar jalan-jalan aku akan pakai T-shirt yang besar-besar/longgar and seluar baggy/jeans (Bajet cam hop hip la. Hahha.. Kan tengah 'in' time tu)

Eh.. Suka betul tersasar dari cerita yang sepatutnya.. Mm.. Aku dulu..

Daripada main masak-masak hingga ke wrestling (Ni semua terpengaruh sebab tengok WWE la ni. Dulu-dulu aku suka tengok sebab ada Stonecold. Tapi bila dia dah takde.. Aku dah jarang tengok. And now langsung dah tak layan)

Daripada main Barbie doll hingga ke street soccer. 

Got my Barbie Doll when I turned 24. Duhh~

Hah?! Tak percaya aku main street soccer? Hey! Im not that weak okeh. Jadi sila percaya. Masa aku kecik-kecik dulu aku pernah je main street soccer sampai ibu jari aku luka (Great!). Well, actually terkoyak and berdarah eh. Pastu takut mama marah.. Aku senyap-senyap masuk rumah and gi dapur. Kat situ la aku cuci luka and letak ubat (sambil air mata menitik-nitik.. Cis!). Tapi aku tak pernah serik nak bermain. Still, aku main gak. 

Aku gak suka naik basikal. Bila rasa tension (Isk isk.. Kecik-kecik dah tension).. Rasa sedih, aku akan kayuh basikal laju-laju then lepaskan tangan dari handle. Perasaan masa tu.. Memang best giler ah. Terasa macho! Hehehe.. Mujur bila besar aku tak teringin nak jadi minah rempit or whatsoever.. Kalau tak, confirm pening parents aku. And I also remembered yang aku pernah lumba basikal dengan budak lelaki Cina. Bila aku menang, budak laki tu merajuk and terus balik rumah. Bila aku gi intai kat rumah dia.. Tengok dia dok menangis. Pfffuff.. But now, basikal dah takde sebab kena curi. Dah bertahun-tahun aku tak pernah kayuh basikal. Im not sure aku boleh imbang badan lagi atau tak.. Tapi aku rindu sangat nak cycling lagi. Berlumba dengan my lil bro.. Haih~

Selain tu jugak, untuk menunjukkan bahawa aku adalah seorang kakak yang sangat berkaliber iaitu boleh menjadi lelaki dan perempuan pada adik aku (Urghhh! Apakah statement ni?), aku selalu berwrestling dengan my lil bro tapi mestila aku kalah. Walaupun dia kecik masa tu tapi tenaga lelaki beb! Faham-faham je la. So end up, aku masuk bilik aku and menangis bawah selimut. Demn! Nangis lagi. Jadinya, kesimpulan yang boleh dibuat ialah.. Aku ni luaran je nampak ganas/kasar.. Tapi dalaman.. Lembut cam kapas~

But yah.. I really missed the old days.. I really do =(

p/s: Bila kita nak cycling lagi, lil bro?

Memori Itu Indah
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4

end..

2 comments:

ciEk NiENa said...

kak reen, syampoo ba wang tu berapa harga ekk? ngat nak guna gak.. hehe..

*loue me* said...

masa sis beli,time tu tgh sale. harga Rm17.90 kt watsons.now watsons having great half year sale.so better hurry :)