*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Saturday, June 19, 2010

Aku Mahu Cepat Sihat

It's my first day today being Penganggur Terhormat

Tapi aku dah rasa sangat-sangat BOSAN!

Dengan rasa tak berapa sihatnya
Sakit kepala
Selsema
Bernafas pun ikut mulut

Bila makan tak rasa apa-apa pun
Maybe deria rasa kurang berfungsi sebab aku tak sihat

Bila dengar kawan-kawan dapat kerja, rasa sedikit stress
Bukan aku jealous ke ape
Please.. Dun get me wrong
I am so happy for them

Cuma bila dengar orang lain dapat kerja and aku jadi penganggur bertauliah
Rasa cam LOSER giler..

Tapi tak patut la rasa cam tu
Aku pun sengal sebab tak anta pun resume. Hehehe
Walhal ramai staf tempat aku praktikal suh aku anta resume
Dorang siap nak recommend kan lagi
Tapi bila fikirkan next project company tu adalah Sabah
Aku cam takut la pulak
Omaigod!
Sabah kot
Sangat jauh dari KL ni
Mampukah aku?
Sanggupkah aku?

Tahla..
Yang aku tahu sekarang ni, aku belum bersedia untuk kerja lagi
Mungkin aku takut nak bagi komitmen sepenuhnya kot

Yerla..
Once kalau dah kerja
Fosho kita kena bagi 101% of commitment
Aku taknak nanti aku kerja sekerat jalan je
Aku nak bila aku dah kerja, aku boleh bagi full of commitment

Sekarang ni
Aku nak berehat dulu dari dunia yang hectic

Now ni aku sangat-sangat perlukan percutian
Mahu relax.. Tenangkan diri..
Enjoy my life to the fullest
Buat benda yang aku suka before aku terjebak dengan dunia engineering/construction

So please.. 
Jangan rasa stress and depress ya
Cuba fikirkan perkara yang +ve saja
Apa yang penting, sihatkan diri dulu
Dan kemudian start untuk ENJOY!!
(cuba untuk motivate kan diri)

8 comments:

ayarasmin said...

hehhee.reen,kita serupa la.
aku pon cam ko.sengal x g hantar resume kat mana2 company.

maybe aku pon xsedia lagik nak keje or whatever la..hehehe.xpe2.dun stress2 okay.aku buat masa nih bahagia je dok umah..tak tahu la esok2 lusa bosan tahap apa kan..ehehe

nota kaki: semoga cepat sembuh.jauhi ais.

Anonymous said...

btul2 reen..ak pon klu blh nk rehat dlu. tp bos suh smbg trus..ko rhat la dlu..ak pon mcm tension gak trus keje..stress LI x hilang lg..nk tmbh lak stress keje yg lg byk nih..rilex2 ye kwnku..hehe..(Yati)

*loue me* said...

aya:huhu..tu la..pastu bila org lain dpt keje aku lak rasa cam loser.padahal diri sendiri xsedia lg nk kerja.aku pn nk berbahagia cam ko gkla..bljr utk duduk umah.hahaha
tQ but i cant resist ice..ice babeh

*loue me* said...

yatie:ko keje baek2.yg penting ko perlu ingat..zaman skrg susah nk dpt keje.bila dah dapat kerja tu ko ptt rasa bersyukur sgt.lgpn ko kn dah gatai nk kawen.so kenala cpt2 kumpul duit.hehehe..btw, wish u all da best k!happy 4u!

ciEk NiENa said...

xpe3 kak reen.. relax dulu, ada kerja, ada lah.. huhu..

*loue me* said...

niena:hee~thx..it helps =)

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

babe.. lor.. hemm weekend nih tak main area OU? or aku kot yang kena turun kawasan ko.. nak pass souvenir.. tapi takleh tido umah ko.. pasal malam2 aku nak bangun tengok bola.. hehehe..

nanti aku kol bile aku nak gi.. wokey beybehh.. i lap u..

*loue me* said...

kura:ko dh blk eh?hmm..xsurela..kalau aku gi, i'll let u know.wah..souvenir..souvenir..xsabarnye..hehehe