*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Wednesday, August 4, 2010

MTV World Stage 2010

Last Saturday (31/07/2010) aku pergi Sunway cuz malamnya aku akan tengok MTV World Stage live at Sunway Lagoon. Tix ni pun mujur my bro yang bagi. Kalau tak, tak merasa la jugak. 

Kitarang gerak ke Sunway Pyramid around 1pm sebab nak tengok Eclipse, ketinggalan zaman betul. Walaupun time kitarang beli tiket tu around 2 something and movie tu actually start pukul 1.50pm.. Kitarang bantai tengok gak. Ala.. Terlambat sikit je. 

Citer tu.. Ermm.. Menyakitkan hati rasanya. Dahla action kurang.. Asyikla dok bercium je keje. Bella giler macam slut eh. Benci giler aku tengok. Kesian sama Abang Edward.

Pas tengok citer yang menghampakan, kitarang ke Wendy's Restaurant untuk ceriakan balik hati. Then lepas dah melantak bagai, terus kitarang ke Sunway Lagoon (SL). Keluar je.. Mak Ai! Ramai giler orang tengah beratur. Cam tutt!!! Tapi aku berjaya ikut jalan short cut. Bhahaha.. Thank God!


Masa kat dalam SL, sambil menanti konsert bermula, tiba-tiba hujan renyai-renyai pulak.  Apalagi.. Masing-masing kelam kabut keluarkan baju hujan yang dorang dah sediakan awal-awal. Spoiled! Tapi takde orang pun yang berganjak. Masing-masing masih sabar menunggu konsert bermula.

Buruk giler eh. Mujurla aku pakai liquid eyeliner (waterproof). Kalau tak, aku akan jadi minah gothic giler ar

Aku duk kat dalam SL start kul 5 lagi. Konsert hanya bermula around 7pm. 1st artist yang keluar buat persembahan adalah Bunkface. Mantap gakla Bunkface ni performed

Bunkface tengah perform

 And then my fave, Wonder Girls!!
Dorang siap bawak props sendiri lagi iaitu cage

WG baru kua dari cage


 Tapi hampanya WG tak nyanyi pun lagu Nobody. Dorang nyanyi sikit je. Pastu dorang pun said Thank you. Agak frust di situ ya

Tapi tiba-tiba WG kua balik dengan pakai baju yang kat dalam video clip tu. Mujur aku sempat record tapi takleh nak upload kat blog ni sebab lembab sangat. So aku upload kat Facebook je :)

Next was Tokio Hotel. Dorang nyanyi banyak giler lagu. Vokalis dia memang superb ar suara dia. Langsung tak pancit. Memang dasyat. Tapikan aku pelik tengok gaya dia cuz sometimes cam bapok pun ada. 
But I've read few articles bout him.. He's not gay eventho he dress and act somewhat like a female.. :) Pfiiuhhh..


Bill Kaulitz, Vocalist Tokio Hotel yang superb


Siap bawak motorbike sendiri as a prop. Memang giler gempak

Baru aku tau rupanya guitarist, Tom Kaulitz ni adalah twin brother pada vocalist Tokio Hotel, Bill Kaulitz.

Tom Kaulitz ni pandai main gitar.. piano. He got so much talents! Dahla handsome :)


Enough with Tokio Hotel. After been waiting for about half an hour, barulah Katy Perry keluar. But actually, everytime dorang nak tukar artis akan ambil masa lebih dari 1/2 jam rasanya. Almaklumla dengan hujannya.. Macam-macam benda yang berlaku.







Hasil berkonsert selama 7 jam
Buruk.. Busuk.. Hangit.. Tengik.. Masam.. I need shower!

Time to go home

Walaupun dengan berhujan selama hampir 7 jam.. Dengan kaki berendam dalam air, sebab tempat tu dah start bertakung, dengan bau-bau yang sangatlah harum eh masam sebenarnya, dengan aku tak dapat nak bernafas dengan baik sebab tak cukup udara, dengan dahaganya, dengan terpaksa menunggu lama giler untuk artis-artis tu keluar untuk performed, dengan terpaksa berhimpit dengan orang..

Tapi semua tu berbaloi kot. Langsung tak rasa menyesal datang ke MTV World Stage ni. So bagi sapa yang terlepas, boleh la tengok Premiere kat Astro (tapi tak sure channel berapa)


PREMIERE

August 21, 2010 (Saturday)
7pm (WIB), 8pm (SIN/HK/PH), 9pm (MAL)


REPEATS

August 22, 2010 (Sunday)
2pm (WIB), 3pm (SIN/HK/PH), 4pm (MAL)

August 31, 2010 (Tuesday)
12 midnight (WIB), 1am (SIN/HK/PH), 2am (MAL)

Sept 9, 2010 (Thursday)
5pm (WIB), 6pm (SIN/HK/PH), 7pm (MAL)


Sept 18, 2010 (Saturday)

1pm (WIB), 2pm (SIN/HK/PH), 3pm (MAL)

10 comments:

lumut said...

mcm gempak je konsert ni..=)

*loue me* said...

oh oh oh..lumut jenguk blog ni.super ar
btw, sangat gempak.nnt nk tgk premiere dia lak :)

ima said...

JELES! dah lama tak berkonsert!

*loue me* said...

ima:ala..next time ada lagi la kot konsert yg lain.n kalau yg ni blh tgk premiere dia nnt :)

Sugar Land said...

reen! lain la berkonsert dgn tgk tv.
ouh rindu plak sama gig dan konsert.

*loue me* said...

sugar:heee..nk ikutkan aku mcm malas gk bila dh hujan semua.rasa cm nak blk pn ada.maybe hormon tua dah muncul agaknye.

MyraLove =) said...

tp sis,
u sangt tahan menahan situasi itu..
hohoho

*loue me* said...

myra:terpaksa tahan demi wonder girls.heheh

MyraLove =) said...

hahaha..sanggup tu..hebat2

*loue me* said...

Myra:hehehe..