*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Thursday, August 12, 2010

Rimas Berganda!

Lately, aku selalu dok dapat soalan daripada lelaki kat formspring mengenai nak add aku kat YM cuz nak chat dengan aku. Siap bagi dorangnye email lagi untuk aku add di YM. Memang takla kan. Aku ni dah la malas giler nak berchatting segala. Faktor usia mungkin menyebabkan aku dah kurang berminat nak berchatting.

Dorang-dorang ni kononnya adalah lelaki dari UK yang suka baca blog aku. Aku terfikir gak, blog ni menggunakan bahasa Manglish sepenuhnya yang dah sah-sah la dorang susah nak paham kan, kata orang UK. Ke orang Ulu Kelang je?. So apa yang menyebabkan dorang minat nak baca blog aku ni? Tu dah satu kemusykilan

Ok fine kalau dorang betul suka baca blog aku. Glad to hear that la kan. Tapi aku rasa tak perlula kot sampai nak berchatting di YM. Shoutbox kan ada. If nak tanya or nak chat, boleh je taip kat shoutbox tu. And kalau memang betul dorang suka blog aku ni, boleh je tinggalkan comment. Tapi ni tak pun. Tu lagi satu kemusykilan

Aku ni bukannya sombong ke apa.. Kalau orang tu nak berchatting dengan niat/motif yang jelas.. Confirm aku alu-alukan. Tapi disebabkan aku rasa motif dorang tu kurang jelas la, aku malas nak layan. Let say kalau nak berkenalan, maaflah aku memang tidak berminat. Fasa tu dah lama berlalu.

Dan beberapa hari yang lepas, salah sorang dari mereka berjaya dapat email aku sebab ada friend request dari salah sorang tu. Aku terkejut gakla. Mana pulak mamat ni dapat my email. Then bila aku check-check balik, *dush*, ada kat profile aku rupanya, and now dah delete dah pun. 

Semalam pun mamat tu still request untuk add aku walaupun banyak kali aku dah reject. OMG! Tak faham bahasa kot. Aku dah cakap yang aku tak berminat nak berchatting but still wanna add me up. 

Haih! Agaknya nak suruh aku balas dalam bahasa apa eh?

6 comments:

Hamzah Ian said...

jgn dilayan la orang mcm tu.. btw hepi ramadhan okeh..

ayarasmin said...

alalalaa kesiannye kamoo..susah jugak jadik orang cantik ni kan..ngeh ngeh..seb baik i biasa2 je..

balas la dalam bahasa siam..kot kot dia paham ke..hoho..selamat mencuba

ciEk NiENa said...

hehe.. sabaw yea kak reen...

dun wori kak reen, kak reen suh enchik nemo marah je kat diorang.. musti pasni diorang da xkaco kak reen.,. hehe..

*loue me* said...

hamzah:mmg xlayan pun tp asyik menganggu my YM, jadinya agak rimas di situ.oh ya.. Happy Ramadhan too :)

*loue me* said...

aya:mana ada cantik nye aya. i rasa dorang randomly ganggu org la.haih.geram betul
hahaha..ok gak tu.tunggu reen pi khatam buku 'Perbualan dalam Bahasa Thailand'. Hehehe. sawadikap

*loue me* said...

cik niena:yer dik niena. kak reen bawak bersabar sbb bln puasa.kalau tak...hehehe.siap itu org

dah report kt nemo dah tp nama pn nemo kan (ikan semata2)..blh ke dia nk marah org (ni kalau dia baca, hbsla)