*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Saturday, January 15, 2011

Wedding Lagi

Last weekend aku dengan Nemo gi kenduri kahwin my housemate/classmate/'dating'mate masa aku study Poly PD dulu. Dua-duanya aku kenal sebab classmate aku. Yang perempuan, Awin memang closed gakla dengan aku. Apa taknya.. Muka ni la asyik dok menumpang scooter dia bila gi kelas. Muka ni jugakla kadang-kadang dok menempek bila dia gi dating, kasihan..

Akhirnya kahwin jugak dorang. Lama kot dorang bercinta. 5years+. Bertunang 1 1/2 tahun. Memang kuat giler la cinta dorang. And alhamdulillah, berakhir ke jinjang pelamin. Aku pun nakkan benda yang sama dengan Nemo. Pray for me ya

Masa hari kejadian (01/01/11, cantik nombor kan), around 10am+ aku call Nemo. Dia suruh aku gerak dia bila aku dah bangun. Call.. Tak angkat. Call lagi.. Tak angkat jugak. Call bagai nak gila, tak angkat lagi. Bila call yang ke berapa ratus kali tah, metafora je ye.. Baru la dia picked up the phone. Tapi yang bestnya dia boleh tanya aku,

"Rindu I eh.." - Nemo
Hah??! Rindu? Ye.. Memang I rindukan u tapi bukan ke semalam kita dah janji nak gi kenduri kat Rembau? U tak ingat ke?

Tapi tu semua dalam hati je..

"Hmm.. Mmm.. Nak tanya.. Jadi ke tak kita nak gi kenduri tu sebab.." - Aku, tak habis cakap lagi
"YA ALLAH!! Apsal you tak bagitau I tadi? Jadi jadi. Sorry sayang. Okay okay. I siap sekarang" - Nemo, nada kelam kabut
"Hmm.. Okay" - Aku

Aku pun terus bersiap. Dekat kul 12pm, Nemo sampai and kitarang je Jusco jap cuz aku nak beli hadiah. Pastu terus ke Rembau. Actually, kad kawin dorang tak sampai lagi kat rumah aku. Kitarang main redah je dengan berbekalkan direction and landmark dari adik Awin. Mujurla sampai jugak.

Elok-elok kitarang sampai, nampak Awin dengan Bob tengah berjalan nak ke mana tah. Aku pun terus turun kereta and gi jumpa dia. Aiyoo.. Lama giler tak pernah jumpa dia. Last sekali masa study dulu la. Pastu takde dah.

Then Awin suh aku gi makan dulu. Aku dengan Nemo pun gi la. After dah habis makan, aku sempat sembang kejap and amik gambar sekeping je dengan dorang. Pas dah salam-salam, terus balik.


Balik tak bermakna terus balik rumah. Alang-alang dah kua, kitarang gi Sunway Pyramid untuk tengok citer The Tourist. Kan aritu dah tengok citer aku. Now turn Nemo pulak. The Tourist.. Quite interesting sebab ending citer tu unexpected. I Lap U la Johnny Depp.. Eh tak.. I love you la Nemo :))
 
Apsal u tutup mata. Kan I dah cakap nak amik gambar

Top: Esprit Floral Blouse

Mujur bukan berharga RM12

p/s: Terror tak aku.. dari berbaju kurung leh tukar pakai jeans and blouse :p

4 comments:

eMMe said...

eh! reen pun dulu study kat poli PD? same la...ai senior kot, 2001, reen junior kan...hehehe..

*loue me* said...

emme:yeke?kire emme ni senior la.nk kena panggil kak emme la pasni.hehe..rasanya masa kat situ dr 2005-2006 kot.1yr je kt situ.kak emme amik course ape?

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

weii apesal ko makin kurus sekarang.. serius beb..

*loue me* said...

kura:biasala aku..xkn xkenal..org lain duk umah confirm makin tembun tp kalau aku duk umah,aku akan jadi makin kurus sbb aku malas nk mkn.time blajar dulu, mkn pn sbb terpaksa.hahah..jadinya belanjalah aku di ikea(meatbalss..meatballs)