*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Friday, February 18, 2011

Lain Kali Nak Cakap, Pandang-Pandang Dulu

Hari Sabtu aritu (12/02/11) ada kenduri kahwin anak kawan parents aku. Kat area rumah aku gak. Dalam pukul 12.30 kitarang gerak gi kenduri tu. Masa kitarang sampai, tak ramai orang lagi. So takdela kena beratur masa nak ambil makanan, boleh tak. Hehehe.

Rombongan Cik Kiah

Bila dah habis makan, ingatkan dah nak balik tapi parents pengantin lelaki tahan sebab dorang cakap pengantin dah nak sampai dah pun. So my parents pun tunggu la kejap.

Mula-mula rombongan saudara pengantin belah perempuan datang. Lepas tu baru pengantin di arak dengan 10 biji kereta Subaru. 5 di bahagian hadapan dan 5 di bahagian belakang, takde maknanya aku nak kira berapa biji kereta tapi ni sumber dari bapak pengantin lelaki tu. Pengantin pula berada di tengah-tengah dengan menaiki BMW.

Konvoi kereta Subaru (biru)

Pengantin baru sampai

1st mamat ni halang masa aku tengah nak amik gambar pengantin berjalan
Sabar~

Then masa kat meja makan, tiba-tiba ada si baju oren halang view aku. Aku dengan capulnya, "Ish! Dia ni". Sekali dia toleh kat aku eh. Aku pun terus cakap, "Eh Sorry sorry". Mujurla minah tu tak marah atau buat muka. Hahaha. Time ni serious aku rasa malu giler and nak tergelak pun ada. Ingatkan dia tak dengar. Rupanya dia dengar. Oh tidak! Mama aku yang ada kat sebelah aku terus tampar manja dan cakap, "Awak ni..". But then mama aku pun gelak sekali. Maafla ye awak. Saya marah bukan ape.. Asal saya nak amik gambar je, ada orang halang. Bile time awak blocked, saya memang dah bingit. Tu yang terkeluar kat mulut tu. Hehehe. Sorry~
Dia la si baju oren

After aku cakap macam tu, terus dia anjak kan diri ke sebelah. Hahaha

Pasangan pengantin. Muka pengantin perempuan aku tengok macam Norjuma je

Pastu kitarang masuk jap ke dalam rumah sebab mama nak tengok pelamin. Cantik okay. Bukan setakat tempat makan beradab je cantik, pelamin kat dalam rumah pun sangat cantik. Terpukau I



Mama aku sempat lagi posing kat pintu gerbang

p/s: Dengar kata khemah untuk tetamu makan tu adalah Arabian theme. Ingatkan pelamin je ada tema, rupanya khemah tetamu pun ada tema. Isk isk isk

p/s: Tak sangka boleh terserempak dengan kawan sekolah teknik aku dulu. Rupanya dia cousin dengan pengantin lelaki. What a small world Hanna :)

p/s: Kalau aku kahwin nanti, aku nak sederhana je tapi biarlah meriah

8 comments:

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

ko kawin? bile? bile? lagi 5 tahun kot.. tunggu Nemo tua sikit..

mati laa ko.. ovum basi;)

::FAIZ FARISH:: said...

nice a r plamin dia... cantik btl...

eMMe said...

majlis yg grand nampaknye...suke! cantik la pelamin dia...tu yg org nak tgk pun kan...hehehehe...

*loue me* said...

kura: 5 thn? lmbt sgt tu.nnt xproduktif.

*loue me* said...

faiz: mmg cantik..confirm duit yg kua pn cantik

*loue me* said...

emme: tu la..grand la jugak wedding ni.ada duit semua blh

hahha..tau xpe.mana2 pergi mesti n tgk pengantin n pelamin kan

Fiza Aziz said...

cantik lah..
u bile lak nak kwen??
hehehe

*loue me* said...

fiza: cantikkan. i pn suka
i? kawen? lambat lg la fiza. tunggu u kawen dulu kot.hehe