*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Wednesday, June 29, 2011

Kronologi Pengakhiran Status Penganggur Terhormatku (III)

Sambungan..

Setiap hari aku dok menunggu jawapan dari that company. Dan kebetulan aku dapat satu lagi interview dari company (international engineers). Tapi sehari sebelum aku gi interview tu, tiba-tiba aku dapat satu berita gembira. Aku diterima masuk oleh company (walk in interview). Ya Allah.. Aku bersyukur sangat-sangat. Tersengih hingga ke telinga aku sebab itu yang aku harapkan.

Tapi sekali lagi aku dalam dilema sama ada aku patut attend interview (international engineer) tu atau pun tak walaupun aku dah accept offer dari company (walk in interview). Aku dah serba salah dah time tu. What if company (international engineer) tu bayar aku lagi tinggi and aku boleh stay kat KL? Cuz company (walk in inetrview) tu bakal anta aku kat North. Tapi akhirnya aku tekadkan hati untuk declined the interview dan terus stick pada keputusan yang aku dah buat. Aku malas nak pening-peningkan kepala. Lagipun macam aku cakap sebelum ni.. Tak semua benda yang kita nak, kita dapat. Sometimes kita kena buat keputusan walau hasilnya kita tak pasti. Yang pasti aku dah usaha. Aku yakin dengan keputusan aku. Selebihnya hanya berserah.

Aku berterima kasih sangat-sangat pada parents aku, abang aku yang sanggup bawa aku gi career fair, adik aku yang sanggup bawa kan aku gi interview, Nemo yang selalu bagi ceramah kat aku suh cari kerja and siap gado-gado lagi, kawan-kawan aku yang very supportive, cousin aku yang bagi sokongan jugak dan semua-semua la yang sentiasa bagi sokongan moral kat aku selama ni. Pada mereka-mereka yang pernah mengutuk/mengumpat aku, 'this' is for you :p

p/s: Dan sesungguhnya aku puas sebab aku dapat kerja ni dengan hasil usaha aku sendiri dan tanpa pertolongan siapa-siapa pun. Syukur Alhamdulillah. Korang doakan aku dapat jadi permanent staff ya

The End

2 comments: