*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Monday, March 22, 2010

Aku Nak Kawen Dengan...

This year umur aku dah menjangkau 26 tahun. Rasanya umur aku ni dah sesuai untuk kahwin. My BFF, 2 orang dah kawen. Mula-mula Nda (dah ada anak dah pun).. Then baru-baru ni Ida. Jadinya yang tinggal menjadi andartu kematu adalah aku dan Mira.

Now ni, aku pergi mana-mana, mesti orang tanya. "Bila nak kahwin?". Dulu aku tak kisah sangat sebab aku rasa dorang tak serious pun. Yela.. time tu dok belajar lagi. Tapi sekarang.. Bila aku tengah praktikal and bakal menempuh alam pekerjaan pulak selepas ni.. Aku dah rasa bahangnya. Ni kalau aku dah keje nanti.. Memang jenuhla aku nak menjawab bila je aku nak kawen. Silap haribulan kena buat sidang media pulak untuk jawab semua persoalan.

Hmm.. Aku rasa sapa-sapa yang bercouple mesti mengharapkan happy ending. Sapa taknak kawen weh?? Aku ni haa.. Memang la teramat gedik nak kawen.. Cuba la korang tanya kat sapa-sapa pun (yang normal la), mesti nak kawen punya. Kalau dorang tak cakap pun, confirm dalam hati akan terdetik juga perasaan untuk berkahwin. Same goes with me (terbukti aku perempuan normal).

Tapi rasanya.. Masa itu belum sampai lagi. Aku amat sedar yang aku mungkin belum layak lagi bergelar isteri orang. Apa taknya.. Masak pun tak reti.. Ada hati nak kawen. Alamatnya laki aku nanti makan nasi bungkusla tiap-tiap hari. Bila dah kawen.. Tanggungjawab makin besar. Mampukah aku nak jaga makan pakai suami aku nanti? Mampukah aku nak jaga baby? Mampukah aku nak menempuh semua tu? Memang mampuslah..

Oleh itu, kepada yang asyik bertanya bila aku nak kawen.. Masanya akan tiba. Jangan risau.. Pasti aku jemput kalau aku ada contact no korang ;)

3 comments:

E K A said...

reen eka puntak pandai gak masak.jaga bb lagi la.since eka sendiri ank tunggal.tp bila dah kawen everythng hv been change.mungkin rasa tggjawab tu kot bt kita ada initiative tuk masak.sampaikan...kadang tu...tgn kanan pgg sudip..tgn kiri pgg hp tnya mama pasal masak..pasni masuk apa?pastu?napa macam ni?ha normal la tu.sbb kitakan wanita bekerjaya.tak sempat masak memasak zaman blajar dlu neh.so jgn takut tuk berumah tnga.bila dah tiba masanya.just let go...

Live.Laugh.Love said...

hehe..tu la
but now ni..reen nk tunggu grad,then cari keje.pastu br leh pk pasal kawen

E K A said...

yes...dat is the best way.bio dorang merasa duit kita aka balas jasa dorang.