*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Monday, May 3, 2010

Selamat Bertunang

1 May 2010 (Saturday)

Arini cousin aku bertunang. Pagi-pagi lagi dalam pukul 9.00 am kitarang gerak ke umah my cousin. Prev entry aku pernah citer pasal majlis merisik dia. So hari ni bertunang pulak.
Before make-up & after make-up. Aku tak suka make up yang heavy sangat. Lebih prefer yang nampak natural

Masa kat luar rumah sambil menunggu my fam
(Psstt.. Psssstt.. Nampak tak my red hairband tu? Ari tu my friend, Aya suruh aku amik gambar dengan this hairband.. So camni la rupanya bile pakai kat kepala)

Masa kat dalam kereta aku sempat lagi berposing. Suka gambar ni sebab lighting effect tu adalah semulajadi.. Aku tak edit pun

Sampai-sampai je kat umah dia aku tengok makanan dah terbentang kat luar rumah. Wow wee.. Best best. Aku dah la lapar giler tapi takkan aku nak sebat time tu. Mestilah aku harus mengkontrol ayu dengan berjumpa dan bersalam-salaman dengan sedara mara aku dulu (Padahal mata aku dok melilau tengok makanan). Lagipun masa tu ada majlis doa selamat. So aku lepak dulu dengan my cousins.. Bila dah selesai semua, aku terus gi kat tempat makanan. Boleh kata apa makanan kat atas meja tu, semua aku sebat. Sampai orang tengok aku cam pelik. Cam tak makan setahun.

Then dalam kul 11.45am, kitarang gerak gi umah perempuan. Kitarang konvoi ramai-ramai. Tak sure berapa kereta tapi yang aku taw lebih dari 10. Dengar kata rombongan kitarang yang pergi ke rumah perempuan dalam 100+ orang (Amik kau! Ni baru bertunang. Belum kawen lagi). Aku tengok kat luar rumah perempuan ada 4 bijik khemah. Ish ish ish.. Dah macam nak kawen pun ada.


Bakal menantu Busu

With gorgeous Farhana (tunang my cousin). Dia superla tinggi eh. Kalah aku

Fam kedua belah pihak
Aku suka GILER gambar ni sebab nampak sweet and natural sangat. Ni aku candid masa dorang tengah dok cakap ape tah. Kalau korang tertanya-tanya kenapa bahagian tengah je yang ada lighting sebenarnya disebabkan flash sape tah. Masa aku snap this pic, jadi macam ni..

4 comments:

ayarasmin said...

reen..

santeknye that girl..mesti nnt kamoo tunang lagi gorgeous kan..bila agak2 nye tuh?

eceh2..xsabau laks..

key-one said...

wahhhh cantik...
selamat bertunang buat cousin u yerr...
u bile lagi??? weeeee=)

Lilianna Mardiana said...

ahhhh babe, yg picture lightning effect tu sgt2 stylo ok!

haha, and and, if your cousin dgn u, then I berdiri di tengah2, mesti nampak macam jambatan. coz I rendah, hehe.

*loue me* said...

aya:cantik kan dia..ahaks..bila taun la tu eh?xpe..kalau btl i nk bertunang,i'll announce in this blog yah

key one:I?eee~lambat lagi kot

liliana:cantik kan lightning effect tu.. mula2 i cam bengang sbb i nk amik je, akan ada flash2 dr kamera sapa tah.tp bila tgk blk..eh eh..dah mcm edit dgn adobe lak.nmpk cantik..
ala..xde maknanya la. i bkn tinggi sgt pn