*loue me*DIY StuffTipsBeautyStyle & EasyFormspringTwitter

Saturday, October 2, 2010

List For My Convocation Day

Now.. Aku dan kawan-kawan dok mengitung hari je
Lebih kurang seminggu je lagi aku nak konvo
Perasaan aku.. Wajibla EXCITED atau dalam bahasa Malaysianya TERUJA. 

Setelah 4 tahun bergelumang dengan 
Buku-buku yang tak habis baca pun..
Assignments yang kadang-kadang je buat sendiri tapi slalunya 'berbincang' dengan rakan-rakan *wink* Eh normal la kan.. Life as a U student memang macam tu kan.
Tests selalu pakai sweater sebab dalam poket berisi ehem ehem.. Gula-gula la :) 
Cuma exams je aku study secara cool and relax sebab aku tak suka pressure diri sendiri.. 
Bila orang lain study, aku tidur.. Bila orang lain tidur, aku main game. Dah tu bila masa aku study? Itu yang kita nak tau ye..

Tapi.. Tapi.. Walaupun aku excited, aku belum buat apa-apa preparation lagi. 
Contohnya.. Aku tak beli pun lagi baju untuk konvo.. Kalau takde pun aku pakai je la baju mana yang ada. Aku tak kisah sangat tapi kalau ada orang sudi sponsor lagi bagus kan, wink wink to mummy and daddy. 

Satu lagi kasut untuk konvo, dahla kena pakai kasut bertutup dan tak boleh lebih 2". Tak boleh blah okay. Baru aku ingat nak bergaya dengan heels 5". Nak beli baru rasa macam membazir la pulak. Dah sah-sah aku akan pakai sekali je. Tapi bak kata kawan aku, kasut tu nanti boleh buat kasut untuk gi interview. Hmm.. Macam good idea la jugakkan. Kira kalau beli nanti takde la rasa cam menyesal sangat. Hmm.. Tengokla camne. 

So macam biasa.. Bila ada hari-hari penting, maka haruslah aku buat list supaya nanti tak tertinggal apa-apa. Menyesal di kemudian hari sangat tidak berguna.

Toner
Eye Cream
Foundation
Glow Enhancer
Compact Powder
Loose Powder
Blusher & Brush
Eyeshadow & Brush
Eyeliner
Eye Curler
Mascara
Lip Balm
Lipstick
Lip Gloss

Cotton Face
Cotton Bud
Make Up Remover
Rexona
Lotion
Perfume
Pocket Tissue

Hair
Comb
Hair Serum
Hair Conditioner
Hair Spray
Hair Vitamin
Curling Thongs
Hair Dryer
Hair Clip

Toiletries
Shampoo
Conditioner
Hair Mask
Facial Foam
Shower Gel
Toothbrush
Toothpaste

Medicine
Panadol Actifast
Tiger Balm
Handyplast (Thanks Awy sebab ingatkan)

Others
Watch
Sunglass
iPod+Charger
HP Charger
Pendrive
BEM+IEM Form (optional)
Bank Islam Slip (Penting untuk amik jubah nanti)
KPM's Survey (Ni pun penting)
UMP's Survey (Thx Ana ingatkan)
Pen
Handbag
Blanket
Pillow
Sweater
Kain Batik (untuk alas tilam)
Towel

So aku akan berada di U bermula pada hari Khamis (07/10/10) sehinggalah hari Ahad (10/10/10)

07/10/10-Thursday
Jeans 
Blouse 
T-Shirt 
Palazzo Pants

08/10/10-Friday
T-Shirt 
Palazzo Pants
Long Sleeve Shirt/Blouse
Jeans

Rehearsel

Shirt 
Long Pants 
Baju Kurung+Brooch (Back up)

09/10/10-Saturday
T-Shirt
Tracksuit
Jeans
Blouse

Convocation
Baju Konvo
Kasut Konvo
Accessories

Dinner
Baju Dinner
Kasut Dinner
Accessories
Bag

10/10/10-Sunday
Blouse
Jeans

So aku rasa tu je la antara barang yang bakal aku bawa nanti. Mujur aku menumpang kereta kawan, so boleh la bawa barang lebih sikit. Kalau naik bas.. Memang takla kan. Jenuh aku nak mengusung naik atas bas.

p/s: Mesti lelaki fikir perempuan ni complicated kan. Yer la.. Jadi lelaki mesti senang. Tak perlu list segala tapi untuk kaum perempuan, sangatlah normal. Okla.. Now aku nak gi tengok kot-kot ada barang lain yang nak dibawa lagi :)


10 comments:

ciEk NiENa said...

kak reen. selamat ber"konvo" yea nanti.. xsabar nya nk tengok kak reen konvo.. nty turun UMP, jgn lupa gtaw saya yea :)
huhuhu...
windu kamu :)

Anonymous said...

bukan lelaki je pk complicated.. aku ni tengok senarai ko semua hampir separuh pengsan.. pegi 3-4 hari tapi macam stay sebulan dowhhh..

ahhh kamu sangat laa perempuan sejati..
-mIRa-

Cik Ima said...

ye lah si kururs. aku pon agak separuh pengsan tgk ceklis ko. ha ha ha.

nway, tahniah dah konvo! syioknyee.. carik keje cepat2 babe.[aku yang dah bosan keje]

*loue me* said...

niena: tQ so much tau niena. k.ana ada ckp yg awak arrangekan psl KK4 tu.mujur ada awak..selesai masalah kami semua :)

so nanti jumpa di sana ya. ari khamis akak kat sana dh

*loue me* said...

mira:ko mmg la..ko kan JANTANsss.hahaha

*loue me* said...

Cik Ima: Hahaha.. Semua yang aku senaraikan tu penting tau. Cam tak boleh kalau tak bawak

Hee.. Thanks :)

Keje?? Alaaa.. Malas lagi la

Cik Ima said...

keje ni time best hanyalah time gaji. ha ha ha dia boleh cover semua kemalasan yang ada bila gaji masuk. hikhikhik

*loue me* said...

Ima: Hahhaa..aku rasa semua org pn cmtu kn.

eMMe said...

hepi graduation...terkejut akak tgk list reen...apakah? kalo akak sesimple yg boleh...lain org, lain caranye kan...

*loue me* said...

sis emme:thanks kak..kalo blh reen pn nk simple je tp xsuka la bila brg yg kita nk xde. rasa cm xlengkap.

lgpn alang2 dh menumpang kete kawan, leh la bawa mcm2.tp kalau naik bus, maybe kena pk 2-3 kali gkla.huhu